"Dani popusta" na novopazarskoj pijaci od danas do 31. avgusta umesto Letnjeg vašara 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Od danas do utorka, 31.avgusta, na novopazarskoj pijaci trajaći „Dani popusta“,novoustanovljena manifestacija. To je zamena za tradicionalni Novopazarski letnji vašar, koji je trebalo da počne sutra u sportskoj hali „Pendik“, ali je otkazan zbog nepovoljne epidemiološke situacije u ovom gradu.

Vašar je odložen na preporuku stručno-operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije. „Dani popusta“ biće na otvoreno i pet dana, od 9h-20h, trgovci će prodavati svoju robu po znatno sniženim cenama.Najavljuju se popusti i do 70 odsto.

JKP „Gradska ćistoća“, koja gazduje pijacama, trgovcima će, za vreme manifestacije, poslovni prostor izdavati besplatno. O tome su se dogovorili predstavnici ovog komunalnog preduzeća, Ustanove za sport i Udruženja privrednika „Progres“.

Epidemija korona virusa, prošle godine odložila je održavanje Letnjeg i Novogodišnjeg vašara, koji su, prethodnih godina, okupljeli po nekoliko stotina proizvođača iz ovog i okolnih gradova i imali po više desetina hiljada posetilaca iz Srbije i zemalja u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari