Deca iz privatnog vrtića na lečenju u užičkoj bolnici 1Užička bolnica Foto: Nenad Kovačević

Najmanje četvoro dece iz užičkog privatnog vrtića „Školica Čarolija“, zbog povraćanja, dijareje, malaksalosti i visoke temperature, smešteno je u užičku bolnicu.

U bolnici nije bilo moguće zvanično proveriti tačan broj dece na lečenju i njihovo trentno zdravstveno stanje, jer se na telefon nije javljala načelnica Dečjeg odeljenja na koju su našu redakciju uputili predstavnici uprave ZC Užice.

Nezvanično, Danas saznaje da su deca pod stalnim lekarskim nadzorom, da su testirana na prisustvo virusa korona i da se čekaju rezutaltati tog testiranja i ostalih laboratorijskih analiza, kako bi se utvrdio uzrok njihovih tegoba.

U Zavodu za javno zdravlje Užice rekli su za Danas da su uzeti uzorci za analizu i da bi rezultati, najranije, trebalo da budu poznati sutra.

Pema saznanjima Danasa, u Centru za majku i dete užičkog Doma zdravlja, tokom vikenda je bio povećan broj pregleda dece iz tog privatnog vrtića koja su imala iste simptome.

„Od petka do ponedeljka u podne, prijavljeno nam je desetoro dece sa navedenim simptomima, od kojih je četvoro hospitalizovano, a moguće je da je posle toga u bolnicu primljeno još neko dete“, rečeno je Danasu u užičkom Zavodu za javno zdravlje i navedeno da su sanitarna i veterinarska inspekcija obavile vanredni zdravstveni nadzor vrtića.

U privatnom vrtiću „Školica Čarolija“, odbili su da govore za Danas.

„Ne dajemo nikave informacije za novine“, rekla je ženska osoba kada je Danas pozvao dostupne brojeve telefona vrtića „Školica Čarolija“. Na molbu da nam obezbedi broj telefona odgovorne osobe u vrtiću, ona je to odbila i poručila: „Raspitajte se malo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari