Dečak Nikša Đurđević prva beba rođena u Kragujevcu na julijansku Novu godinu 1Foto: Grad Kragujevac

Dečak Nikša Ćurčić je prva beba sa teritorije grada Kragujevca rođena u Novoj 2023. godini po julijanskom kalendaru. Njegovim roditeljima, mami Marti i ocu Daliboru, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović uručila je novčanu poklon čestitku.

– Grad Kragujevac dosledno sprovodi pronatalitetnu politiku koja se, između ostalog, ogleda i u podršci mladim bračnim parovima koji su se ostvarili kao roditelji. Tradicija je već nekoliko godina da prva rođena beba u Novoj godini po gregorijanskom, kao i po julijanskom kalendaru, dobije poklon čestitku od Grada u iznosu od 100.000 dinara, rekla je dr Gordana Damjanović.

Po njenim rečima ovo je prilika da malom Nikši poželimo dobrodošlicu u naš Kragujevac, grad ljudi koji vole svoj grad u kojem rastu, obrazuju se, rade i zasnivaju porodice.

Nikša je prvo dete Marte i Dalibora Ćurčić. Rođen je sa 3.820 grama i dobio je ocenu devet.

Prema rečima Prof. dr Aleksandre Dimitrijević, rukovodioca Klinike za ginekologiju i akušerstvo, tokom prethodne noći rodile su se još tri bebe, dok je od početka godine ukupno rođeno 75 beba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari