Dekan Pravnog: Optužbe na protestu su za krivično gonjenje

Ocene jednog od govornika na protestu "Jedan od pet miliona" o Pravnom fakultetu u Beogradu izazvale brojne reakcije

Ostavite komentar


  1. Dekan Pravnog fakulteta je pripadnik SNS-a i direktno povezan licno sa Aleksandrom Vucicem. Prema tome sta se drugo i moglo ocekivati od takve licnosti lojalne svom vodji a bio je i mentor tzv „najboljem studentu Pravnog fakulteta u Beogradu ikada“. Kakav „dekan“ takav i „najbolji student“ u ovom slucaju na stetu Pravnog fakulteta i casnih studenata koji svoje diplome su stekli bez licnih „simpatija“ vec iz sopstvenog znanja i zalaganja. Marku Vidojkovicu svaka cast na govoru bas onako kako sam i ocekivao „pankerski“ & VIDOJKOVICEVSKI, tako treba care, don’t look back, go strate for freedom.

    1. Tačno 100%
      Samo bi dodala da od 1945 Pravni (BG) je srozan na „mega bleju“ tu su umesto pravnih nauka učili studente iz staljinističkih skripti ovako: zakoni su za narod a za vlast ne (vlaste je uvek iznad zakona, ona je nedodirljiva)….tako smo posle Tita dobili (Tita tj. Slobu….Vučića….) Znači jedno veliko do neba UA za Severnu Koreju u Evropi.

  2. Aleksandar Vučić šokiran zastrašujućim uvredama ?!? On šokiran ?!? Čovek koji vređa kako zine

  3. U najgorem slucaju mogu ga goniti za klevetu, u najboljem pohapsiti korumpirani kadar Pravnog.

    1. Ne mogu ga goniti za klevetu, jer je to krivično delo Vučić ukinuo odmah po dolasku na vlast. Baš se pitam zašto? 🙂

  4. Nisu optuzbe olako izrecene. Sve stoji i to je cinjenica. Setite se jos kriminalne grupe studenata sa istog tog pravnog fakulteta u Beogradu, koja je pljackala po Beogradu pocetkom 90-ih i pritom ubila postara. Dalibor Guberinic, pripadnik grupe, je bio jedan od boljih studenata Pravnog fakulteta u Beogradu. Uuuupssss….

    1. Secam se to je i bio sok a u isto vreme „razglednica“ u kavom smo vremenu ziveli tih devedesetih iz kojih nikakvu pouku nismo izvukli zato nam se ta ista olos i fukara danas dogadja u Srbiji. Aveti apokalipse devedesetih ponovo „jasu“, dokle, zavisi samo od nas samih.

  5. Nije prijatno slušati Vidojkovićeve ocene ili optužbe , a opet … bilo bi umesno da su profesori sa Pravnog (pa i sadašnji dekan) sa istim žarom branili kredibilitet Pravnog i kada je neformalno proglašavan “ najbolji sdudent ikad“ ! Ako ih to nije uvredilo onda neka zauvek ćute.

  6. A što se poštovani profesore ne oglašavat ekada vaš najbolji student u istoriji prava ljude naziva lopovima bez ijednog dokaza i kada se poziva na poligraf kao dokaz. Sram vas bilo vaše titule

  7. Poštovanje,

    Naravno da ne podržavam da iko ikoga vređa, ali smatram da je proglašenje samoprizvanog vođe cara, kralja,kinga,za najboljeg studenta u istoriji sramota kakvu ne pamti Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.
    Pored toliko učenih glava koji su kroz istoriju bili deo fakulteta kao njegovi profesori kao državnici i kao činovnici, ovaj Avramović je našao baš Vučića da proglasi za najboljeg pljeskavičara na fakultetu… Možda je on najbolji u jedenju pljeskavica,ali je kao pravnik obično dno… Kao što je kao čovek Sima Avramović dno… On je smislio pljaččku studenata za dobijanje zvanja Mastera,i sada priča o poštenju…. Simo Vi niste akademski građanin Vi ste akademska sramota…

  8. Ovo je pučina koju su zajahali besprizorni i mamuzaju sirovo i surovo. To što se neki od njih predstavljaju kao dekani i diplomirani….utoliko grđe.

  9. Kada DEKAN pravnog fakulteta izjavi ovakvu BESMISLICU, onda je sasvim jasno da je Vidojković, nažalost, u pravu! Ni zbog jedne jedine njegove izjava se on, po zakonima koji važe u Republici Srbiji, NE MOŽE KRIVIČNO GONITI.

    E sad, ako to znam ja, kao arhitekta, a ne zna dekan pravnog, onda nam to sve govori o toj instituciji.

  10. Zašto taj „najbolji student u istoriji pravnog“nije ostao da radi na istom kao asistent? To je obično put takviht extra studenata. Laža i paralaža.

  11. Mozda je bio prenaglasen spravom,nemamo pravnu drzavu ,pravosudje je bas kriminal,to je iz tog fakulteta zar ne?

  12. Svaka cast Vidojkovicu!!! A simi I njegovoj ekipi I vucicu I njegovoj kamarili Evo, ja Sam isto diplomirani pravnik, I mene Vidojkovic samim Tim oupste nije povredio ni uvredio! Mene vredja postojanje profesorskog I vucicevog klana Koji ili cine ozbiljna krivicna dela ili okrecu glavu zbog svojih sitnih profesorskih apanaza I privilegija! Vucic zavrsio fax bio Malo sesaljev poslanik, ozbiljno pretio jedan za 100 a onda od mire I slobe dobio gajbu. A gde su bili profesori kada je seselj vadio pistolj na studente? A na pravnom Sam se nagledao svega I svacega!

  13. Pravni fakultet je leglo nacionalizma godinama , a javna je tajna da tamo “ napreduju“ oni koji su na toj ideološkoj liniji. O seksistiĉkim ispadima profesora, šovinističkim skandalima, plagijatima ,trgovini uticajem da ne govorimo..

    Vidojković je možda preterao sa rečnikom, ali je suštinski u pravu..

  14. Pravni fakultet nije reagovao na nezamisliva narušavanja pravnog poredka koja su se dogodila u poslednjih 7 godina. Na primer, Savamala, svakodnevno kršenje ustava od strane AV, otimanje penzija, Briselski sporazum, podaničko pravosudje itd itd. Učili su studente jedno, iako su znali da je sve to laž, da je stvarnost drugačija. Lagali su svoje studente. Ja lično ne bih upotrebio reči Vidojkovića, ali on je rekao istinu.

  15. Pitao bih gospodina dekana Pravnog fakulteta – a gde su ti silni pravnici, naučnici iz svih mogućih oblasti prava, doktori, masteri,…………pravnih nauka koje je iznedrio taj fakultet? Pretpostavljamo, i logično bi bilo, da su na odgovornim mestima u Sudskoj vlasti, obratite pažnju – VLASTI jer vlast nije mačiji kašalj,…….. narodski rečeno u Pravosuđu ove zemlje od Ustavnog suda do najnižih sudova i tužilaštva diljem Srbije. E, ako je to tako, a tako je, zašto ta Sudska vlast (u svim oblicima i na svim instancama) ne radi svoj posao kako nalažu: etika, stečeno obrazovanje, stručnost i postojeći zakoni i normativna akta? I, na kraju, kratko – zašto i dokle ćemo biti nejednaki pred zakonima i ko je za to najodgovorniji?

  16. Opss dobismo i mi Av Djon Sunga koji je najlepsi najbrzi najpametniji i ima najlepsu frizuru u obe Koreje opss mi smo u Srbistanu.

  17. Šta reći gde su završili fakultet sudije koje su ukinule presudu protiv PIO ! Vidijković je koristio uvrefljivu retoriku a verovatno zna neke činjenice koje može da podkrepi dokazima.Mi treba da živimo u prabnoj državi.

  18. Ovu temu je obradio u danasnjem Pescaniku novinar Ljubodrag Stojadinovic,rekla bih vrlo argumentovano.Siroko je obuhvatio:Pravni fakultet u Beogradu,njegovog najboljeg studenta,najboljeg govornika,ali i narod,narod…Setih se Cankara:“Sluge,za sluge rodjeni,za sluge vaspitavani,gospodar se menja,ali bic ostaje…“

  19. Ovim je dekan PRAVNOG FAKULTETA dokazao da ne poznaje Ustav Republike Srbije, niti ga postuje! Zalosno; treba da ga je stid, a svi iz vlasti da cuvaju koze kada ovakvo stanje blagosiljaju.

  20. Svaki drustveni sistem odredjuje Ustav .Ustav pisu profesori Pravnog fakulteta.Tako je po zahtevima Kralja, Tita i ovog sadasnjeg diktatora, stvarana buducnost naroda.Profesori koji se
    nisu slagali sa zahtevima nedemokratske koncepcije drustva, otpustani su sa fakulteta ili hapseni.Postavlja se pitanje : zasto tako visoko kvalitetna Pravna ustanova , ne nalazi pravi put za
    visedecenijsko nazadovanje u pravnom,socijalnom,ekonomskom
    i duhovnom smislu.Odgovor na ovo pitanje je vrlo jasan.Politicarima, koji na bilo koji nacin preuzmu vlast, potreban je poslusan kadar na pravnom fakultetu.To se vrsi unapredjenjem
    i novcanim nelegalnim nagradama poslusnih profesora.
    Izlaz iz ovog zacaranog kruga je uvodjenje Diraktne Demokratije. Da bi se to postiglo, protesti naroda se moraju odvijati pred Skupstinom, bez nepotrebne setnje ulicama.Taj protest mora poceti u vreme normalnog zasedanja Skupstine.Tim protestom se mora zahtevati raspisivanje Referanduma o izmeni i donosenju novog Ustava,kojim bi se konacno uvela Direktna Demokratija.
    Time bi konocno narod preuzeo vlast i pojava diktature bi bila iskljucena.
    U protivnom, narodu Srbije preti vrlo tragicna buducnost sa nepdnosljivim zaostajanjem u svim sferama.Postavljeni zahtevi za promenama su vrlo povrsni.Ne zadiru u sustinu problema. Istovremeno lazni opozicionari preuzimaju vodjstvo u kontaktima sa inostranim sponzorima.Tako ce se i dalje upravljati Srbijom kao zaostalom kolonijom.

  21. Goran Puzić argumentuje “ aktuelna vlast ima blizu 70 odsto podrške“ Puziću ! Vladar Severne Koreje ima 99,99% podrške, Hitler, Staljin, Musolini, Čaušesku imali su 100% podrške!! Pravniče, Praviš li se blesav, ili si takav bez da se praviš? Tvoj „argument“ je nula.

  22. Gde ste dicni pravnici kad se gazi Ustav?
    Čuvate dobro placćena mesta, a ovamo nam solite pamet svojim postenjem.
    Pih.
    P.S.
    Hocu li biti uhapsen zbo napred recenog?

  23. Hirurg Vidojkovic skicira trajektoriju ostrice precizno ! Moje iskreno postovanje . Instrumenti ,priprema i hrabra asistencija , dobro bi dosli gorskoj antifasistickoj bolnici. I ;“Pravda ce pobediti“ ! I mI i VI ImIIvI.

  24. Kao nekadašnji student Pravnog fakulteta u Beogradu moram nažalost da se složim sa svim prethodno izrečenim i da dodam da Pravni fakultet već dugi niz godina ne predstavlja obrazovanu instituciju već mesto za potpuno nezasluženo sticanje akademskih zvanja,na kome se za asistente i profesore biraju ljudi koji se tokom studija nisu isticali po svojoj pameti,pravničkoj logici i obrazovanju već po političkim i raznim drugim vezama (sticanim uglavnom preko svojih “uglednih” i uticajnih roditelja) i na kome se samim tim studenti ne uče kako da razmišljaju svojom glavom i razvijaju kritičko mišljenje već kako da sa mukom i dosadom uče napamet bezbroj strana iz loše napisanih udžbenika.
    Na kraju,mogu samo da konstatujem da u opštoj hipokriziji u kojoj se naše društvo i država nalaze,iluzorno bi bilo očekivati da na Pravnom fakultetu stvari mogu da budu drugačije.
    To nas,međutim,ne sme pokolebati u našoj nameri da ih menjamo na bolje i da u toj nameri istrajemo do kraja.

  25. Kako li je biti dekan Pravnog kada imas pravni sistem kakav je. Naravno od svih pravnika u zemlji cemo vecno slusati izgovore, nista promeniti nece i nastavice da se basnoslovno bogate za prilike u Srbiji. Mozda Marko nije naveo sve epitete i prideve kojima se mozete opisati. Nema tamo casnih i postenih, svi su istom kolu koje tako ljubomorno cuvaju. Da podsetim, advokati su jos uvek pausalci, mozda jedini u zemlji…

  26. Predlažem da novinari Danasa pitaju dekana koje je to krivično delo učinjeno prozivanjem ovog fakulteta na protestu. Ako je učinjeno krivično delo i ako je ovo normalna država neka gone i osude Vidojkovića. Naravno da on nije učinio krivično delo i naravno da ovo nije normalna država. Ali je dekan Pravnog manipulator, to je istina.

  27. Ko je studirao devedesetih zna kako su se polagali ispiti na pravnom fakultetu kod ovih moralnih veličina. Sto DM u indeks i na ispit i sva pitanja znaš.

  28. Istina boli a dal je istina najbolje znamo mi koji smo taj fakultet zavrsili i koji su prvi susret sa korupcijom,nepotizmom i kriminalom politike u prosveti imali upravo na tom nekada fakultetu.

  29. Postoje neki trenuci u zivotu kada covek mora javno da deluje i da ukaze na postojece zlo. To je van pravnickog razmisljanja, to je obaveza intelektualaca. U fastistickom rezimu najmanji je problem to da jedan pisac izgovori nesto sto mozda sadrzi u sebi elemente krivicnog dela. Mnogo veci problem je sto predsednik krsi Ustav, sto se svakodnevno zastrasuju gradjani, sto parlament ne postoji..Ali mi se cini da doticni vec sve to zna

  30. Istina je ponekad surova, ponekad boli, ali je ipak istina. Marko je u tri rečenice objasnio suštinu. I ko se prvi našao povređen? Najbolji student od svih studenata ikada u istoriji i budućnosti. Zašto? Prepoznao se čovek u Markovim rečima.

  31. Da li postoji neko ko je zajedno studirao i polagao ispite sa AV, neko ko bi iz prvr ruke mogao da psvedoči njegovu izuzetnost.
    Takođe bih voleo da se pojavi neko da posvedoči gde je i kada služio vojni rok AV, koji je bio VES, itd…

  32. svaki student zna tačno koliko njegov fakultet vredi. to što većina ne govori javno o tome je zato što zavise od te diplome. Vidojković ne zavisi od svoje diplome i zato ima slobodu da kaže sve što zna. A čovek se i ogradio da ima izuzetaka ali su se oni koji treba ipak nepogrešivo osetili prozvani. Svaka čast Marku !

  33. pa i Sloba je zavrsio pravni za njega ih ne boli kad kazu da je zlocinac a Vucis se toliko hvalio svojim proseko a u praksi pokazao 0 znanja

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.