Detalj koji se čekao: Kako je kazna za Vučićevića mogla da bude plaćena bez njegovog znanja? 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS)

Od svih načina na koje je mogao da izađe iz zatvora vlasnik Informera Dragan Vučićević odabrao je najjednostavniju – platio je kaznu od 200.000 dinara.

Kako je pisao Informer, to je bez njegovog znanja i na svoju inicijatvu uradila njegova nevenčana supruga.

I iako Krivični zakonik, kako je Danas pisao, ne ulazi u detalje u to ko i kako plaća kazne iz slova zakona se da zaključiti da to može da učini samo osoba koja je osuđena.

To, ipak, ne znači da on mora lično da uplati novac.

Naime, Vučićević je mogao u sudu da dobije popunjenu uplatnicu, a tek naknadno odluči da kaznu ne plati. Onda je preko te uplatnice njegova supruga mogla da uplati kaznu.

Druga mogućnost je da Vučićević nije imao uplatnicu kod sebe. Imajući u vidu da je on na izdržavanju kazne, samo njegovi najbliži srodnici su mogli da od suda zatraže podatke koji su neophodni kako bi se platila kazna.

Podsetimo, kako je Danas pisao, bilo je još nekoliko mogućnosti da Vučićević pre vremena izađe iz zatvora.

On je u ponedeljak otpočeo izdržavanje zatvorske kazne zbog toga što nije želeo da plati kaznu od 200.000 dinara na koju je osuđen po privatnoj krivičnoj tužbi novinara Jugoslava Ćosića.

Vučićević je na novčanu kaznu osuđen zbog krivičnog dela uvrede, a pošto nije želeo da plati kaznu, ona je prevedena u šest meseci u zatvoru.

Istovremeno sa odlaskom u zatvor, Vučićević je navodno otpočeo štrajk glađu zahtevajući da se presuda revidira, ali i da se dekriminalizuje uvreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari