Policajac iz interventne jedinice Miodrag Ristić (32) prvostepenom presudom osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva svog kolege Aleksandra Simića.


On je 7. oktobra u „Tapas baru“ u Ulici Laze Telečkog službenim pištoljem ubio Simića nakon nespretnog rukovanja službenim vatrenim oružjem, iako tog dana nije bio na dužnosti.

Na završetku glavnog pretresa u novosadskom Višem sudu, okrivljeni Ristić izvinjavao se porodici svog prijatelja kog je ubio igrajući se pištoljem dok je bio van dužnosti.

Ubijeni Simić je u „Tapas baru“ radio kao obezbeđenje, Ristić je to veče, neposredno pre tragedije, došao u klub. „U šali“ je izvadio iz pojasa službeni pištolj CZ 99 i mahao njime po lokalu. Nekoliko sekundi posle toga pištolj je opalio, a Simić se okrvavljen srušio na pod. Metak ga je pogodio u glavu, pored usta, a izašao je na potiljak. Umro je na licu mesta.

Pošto nije uspeo da mu pomogne, Ristić je istim pištoljem pokušao da presudi sebi, ali ga je u toj nameri sprečio treći kolega koji je bio sa njima u klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari