Dim sa deponije u Vinči se i dalje širi Beogradom 1Foto: Beta/Emil Vaš

Dim sa deponije u Vinči i dalje kulja prema Ovči, Borči i Krnjači, javlja jutros RTS i precizira da je požar zahvatio površinu od pet hektara.

Nadležni kažu da ne postoji opasnost da će se požar proširiti, jer su na licu mesta četiri vozila teške mehanizacije koja zemljom zatrpavaju mesto požara.

Beogradom se širio neprijatan miris paljevine i nije postojao deo glavnog grada iz koga se u nedelju nije video dim.

Kako prenosi N1, građani će dim moći da vide i u narednih nekoliko dana, ali stručnjaci Zavoda za javno zdravlje uveravaju da nema mesta panici.

Pojedine nevladine organizacije i pokreti pozvali su nadležne da objasne kako je do požara došlo i da proglase vanrednu situaciju.

Dok se kvalitet vazduha ne popravi, stručnjaci savetuju da se ostane kod kuće, zatvore prozori, i uključe prečišćivaći ukoliko ih neko ima.

Na licu mesta je šest vatrogasnih vozila sa 18 vatrogasaca i oni dogašavaju požar, navodi RTS. Stručnjaci se nadaju da do kraja dana građani više ne bi trebalo da osećaju miris paljevine.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je zbog požara na deponiji u Vinči, tokom jučerašnjeg dana, kvalitet vazduha „varirao, ali se stavljanjem požara pod kontrolu, stanje popravlja“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari