Direktor Tiršove: Deca povređena u udesu u Bugarskoj u stabilnom stanju 1Foto: Printscreen/RTS

Sedmoro dece koja su prebačena u Tiršovu zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj za sada su stabilno i nisu životno ugrožena, rekao je za Tanjug direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj doktor Siniša Dučić.

„Imamo troje dece sa komocionim sindromom, jedno dete sa povredom lakta i dvoje sa povredama glave i tela, a sva su ta deca stabilno i nisu vitalno ugrožena, te ne očekujemo da će se situacija zakomplikovati“, rekao je za Tanjug direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

On je istakao da očekuje da će deca do četvrtka biti puštena na kućno lečenje.

U Sofiji su na lečenju ostala dva dečaka od 10 i 11 godina, koja su bila najteže povređena. Jedan je smešten na odeljenju dečje hirurgije, a drugi na odeljenju neurohirurgije.

Preostali povređeni su u ponedeljak uveče transportovani u Srbiju.

Sedam ambulantnih vozila u pratnji tri policijska automobila pod rotacijom stigla su oko 19.45 sati u Dečju kliniku. Oni su ranije u ponedeljak prevezeni iz Bugarske, a po njih su na prelaz Gradina došla kola hitne pomoći iz Niša, koja su preuzela povređene putnike i prebacila ih za Beograd, javila je reporterka N1 sa terena.

U saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, koja se desila u nedelju uveče, kada se prevrnuo autobus koji je vozio decu i odrasle, učesnike folklornog festivala u Sunčevom bregu, povređeno je 14 osoba, od čega 12 dece i dvoje odraslih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari