Direktor "Vino Župe" povodom pogibije radnika: Nije bilo curenja gasa 1Foto: Boban Pribanović

Generalni direktor Vino Župe, fabrike gde se jutros dogodila tragedija, Rade Jevtović, potvrdio je za medije da je jedan radnik stradao na licu mesta a drugi sa povredama prebačen u kruševačku bolnicu.

– Prilikom svakodnevnog posla, čišćenja suda za vino oni su se iz nepoznatih razloga našli unutar betonskog suda. Lično sam bio prisutan prilikom izvlačenja i vidljive su bili povrede kod oba naša radnika. Okolnosti šta se tačno desilo ne mogu da kažem, tu su istražni organi koji rade uviđaj. Na žalost Luković je strado na licu mesta. Mogu samo da potvrdim da nije bilo curenja gasa, da nema opasnosti po bezbednost radnikla i da se radi o betonskom sudu za vino koji je bio prazan u kome se desila nesreća – rekao je Jevtović.

– Na samom mestu gde se desila nesreća stoji patika od nastradalog, ključ koji služi za otvaranje ulaza u betonski sud, gas maska, kao i merdivine unutar suda, koje su okrenute prema gornjem ulazu, odakle su se stradali našli u betonskom sudu, navodi za Danas osnivač i glavni urednik Nezavisnih narodnih novina Boban Pribanović, koji je bio na licu mesta.

Nastradali Milun Luković je 1964. godište, u Vino Župi je radio 30 godina, živeo je sa porodicom na samo 50 metara od kapija fabrike i važio je dobrog i marljivog radnika. Povređeni Ivan Đokić je 1984. godište, i sa povredama glave nalazi se u kruševačkoj bolnici, svestan je i komukativan ali se o samom događaju ničega ne seća – prenele su Nezavisne narodne novine.

Nakon tragedije koja se dogodila oko 9 ujutru na lice mesta je izašla policija. Ona je o svemu potom obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Brusu i inspekciju rada u Kruševcu, koje su trenetno na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari