Đilas: Brnabić i Vučić lažu kad zinu 1Foto: FoNet/ Bozana Pavlica

Premijerka Ana Brnabić posvetila je preksinoć čak pola svog nastupa na TV Pink listu Danas zbog glavnog teksta na našoj naslovnici pod nazivom „Penzioneri i radnici na minimalcu gube trku sa potrošačkom korpom“, koja ju je „frapirala“.

Tekst je ilustrovan karikaturom Predraga Koraksića Koraksa na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzima novac od građana.

Brnabić je rekla da na karikaturi umesto Vučića treba da bude Dragan Đilas, jer bi, kako tvrdi, to bila prava stvar.

Dodala je i da je Danas sada „politički pamflet u vlasništvu Dragana Đilasa i tog dela opozicije“, dok je nekada bio list „za primer, jako profesionalan, objektivan, čini mi se fenomenalan“.

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde ističe za Danas da ne prati šta govori Ana Brnabić.

– Bude mi jako neprijatno da je slušam jer ona ima problem da sastavi prosto-proširenu rečenicu. Plus ona, kao i njen šef, kako ona zove Vučića, kao da rade u automehaničarskoj radionici, lažu kad zinu. Zato savetujem Vama i Vašim čitaocima da ih ne slušate i tako čuvate svoje zdravlje – rekao je Dragan Đilas na naše pitanje da prokomentariše najnovije napade premijerke Brnabić na njega i Danas.

Povodom najnovijih napada premijerke, karikaturista Predrag Koraksić Koraks, podseća da je njegova karikatura zbog koje je premijerka kritikovala Danas i Đilasa, arhivska, odnosno da ju je nacrtao pre nekoliko godina.

– Ovo samo znači da je ta karikatura sve vreme aktuelna. Otkako sam je nacrtao pre nekoliko godina, kada su penzionerima ukrali onaj procenat, situacija u Srbiji se ne menja – navodi Koraks i ocenjuje da je premijerka Brnabić „auspuh Srpske napredne stranke“.

Upitan da li očekuje da se napadi vladajuće strukture nastave, Koraks kaže da pošto idu izbori, „sve što smeta i štrči biće napadnuto“.

Inače, tokom gostovanja na TV Pink, Brnabić je izjavila da ekonomija ide dobro“.

– Samo je važno da se borimo protiv laži i lažnih vesti jer su to stvari koje su tendenciozno plasirane da se umanje naši uspesi i na vlast nekako vratili ljudi koji su vlasnici ovih medija, da bi oni uzimali novac od građana i trpali ih u svoje džepove – istakla premijerka Brnabić.

Podsetimo, ona je pre samo nekoliko dana ponovo pokušala da diskredituje naš list, ovog puta zbog glavnog teksta u našem vikend izdanju sa naslovom „Da li će Vučić u kampanji igrati na prvu damu?„.

Premijerka je na Tviteru napisala da je to sledeća faza borbe protiv Vučića i drugačiji vid napada „nakon serije monstruoznosti koje su (ponovo) prošle bez bilo kakve osude opozicije i njihovih medija (doduše određeni su i njih pozlatili)“.

„Sada su jednako strašne uvrede na račun njegove porodice podmuklo uvili u oblandu i krenuli sa pažljivo osmišljenom perfidnom kampanjom u kojoj Vučić „ne može da se pohvali članovima svoje uže porodice, pa se mora osloniti na ženu“. U svakom slučaju, nastavlja se brutalna i opasna legitimizacija napada na porodicu AV kao vid političke (i ljudske) borbe protiv njega. Na kraju, samo konstatacija – žao mi je što su ovo napravili od dnevnog lista Danas. Onakav kakav je nekada bio, danas bi Srbiji bio najpotrebniji“, napisala je premijerka na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari