Mesec i po dana pauze uzrokovane povredom leđa odrazilo se na eksplozivnost prvog reketa sveta. Nešto skromniji arsenal vrhunskih poteza najboljeg srpskog tenisera svih vremena pokušao je da iskoristi nezgodni i nepredvidivi Kipranin u borbi za polufinale turnira u Švajcarskoj. Ipak, čak ni uvodni set prednosti Markusa Bagdatisa nije poremetio koncepciju Novaka Đokovića, koji je za nešto više od sat i po isprašio rivala, plasiravši se među četiri najbolja tenisera u Bazelu -2:1 (2:6, 6:2, 6:3). U borbi za treće uzastopno finale u rodnom gradu Rodžera Federera Srbin će u subotu okušati znanje i sreću sa Keijem Nišikorijem.


Đoković je na startu četvrtfinalnog duela delovao nekako usporeno i uspavano. U isti mah, Bagdatis je servirao kao u najboljim danima, tako da je uprkos nekoliko brejk lopti srpskog asa, uspeo da sačuva koncentraciju i da stekne kapitalnu prednost u prvom setu.

Shvativši na vreme da se na Kipru već kucaju naslovne strane sa napisima „Bagdatis oborio svetskog kralja tenisa“, Đoković je zategao žice na reketu, podesio prvi servis, a ritern tako namestio da je Bagdatis imao ozbiljnih problema kako da nakon početnog udarca parira srpskom asu. Dva vezana brejka, uz mirnoću, dobru kretnju i sjajnu bekhend pararelu, bili su dovoljni Đokoviću da poravna rezultat u setovima, a zatim da u istom stilu već u prvoj prilici oduzme i poslednju nadu Kipraninu na početku trećeg dela meča. Munjevito, za nešto više od deset minuta, Beograđanin je matirao Bagdatisa, pokazavši da je najozbiljniji kandidat za titulu i nagradu od 318 hiljada evra namenjenu šampionu Bazela. Inače, u drugom polufinalu sastaće se zemljaci Stanislas Vavrinka i branilac titule Rodžer Federer.

Ivanovićeva na Petrovu za poslednji meč u Baliju

Ana Ivanović sastaće se u subotu u polufinalu turnira na Baliju sa Ruskinjom Nađom Petrovom. Ivanovićeva na ovom turniru brani titulu, a ove godine učestvuje zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora. U prvom kolu Srpkinja je ubedljivo savladala Italijanku Robertu Vinči sa 2:0 (6:3, 6:3) za samo 66 minuta igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari