Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, savladavši Poljaka Lukaša Kubota sa 3:0 (6:1, 6:2, 7:5), gde će ga sutra rano ujutru (01.00) čekati stari znanac Žo-Vilfred Conga, u reprizi finala iz 2008. godine.

Francuz je u svojoj osmini finala slavio protiv Španca Nikolasa Almagra posle pet setova, sa 3:2 (6:3, 6:4, 4:6, 6:7, 9:7) i prilično se izmorio, što je olakšavajuća okolnost za Đokovića, koji je ekspersno završio svoj posao.

Meč Đokovića i Kubota trajao je nepuna dva sata, a Poljak je samo u trećem setu pružio nešto jači otpor. Novak je u sva tri seta napravio po dva brejka, ali je u trećem i Kubot uspeo jednom da mu oduzme servis. On je dobro parirao Beograđaninu do rezultata 5:5, ali je srpski teniser ubrzo iskoristio treću meč loptu i plasirao se među osam najboljih u Melburnu.

Đoković i Conga su odigrali šest mečeva do sada, Francuz je slavio četiri puta, a srpski teniser samo u dva meča. Poslednji put su se sastali u četvrtfinalu prošlogodišnjeg turnira u Majamiju, a u tom meču je slavio Đoković.

Srpski teniser je slavio i u najvažnijem duelu dvojice igrača u finalu Australian opena pre dve godine, kada je osvojio prvu, i za sada jedinu, Gren slem titulu.

– Protiv Žoa sam često igrao u poslednje dve godine, a najveći meč nam je bio baš ovde, finale u Melburnu. Međutim, Conga je mnogo napredovao od tada – rekao je Đoković.

U ostalim mečevima četvrtfinala sinoć su se sastali Rodik – Čilić i Marej – Nadal, a mečevi Đoković – Conga i Federer – Davidenko, igraju se sutra od 01.00 sat posle ponoći (RTS 1).

Zimonjić poražen u miks dublu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Ruskinja Marija Kirilenko završili su takmičenje u miks dublu na Australian Openu u prvom kolu. Zimonjić i Kirilenko su poraženi od američko-belgijske kombinacije Rakel Kops-Džons i Dika Normana sa 3:0 (6:3, 3:6, 11:9). Srpsko-ruski par je u trećem setu imao dve meč lopte, ali ih nije iskoristio, dok su njihovi protivnici odmah uzvratili i izborili plasman u drugo kolo na prvom Gren slem turniru sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari