Đorđević: Zakon o zabrani diskriminacije u finalnoj fazi 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević istakao je danas, u razgovoru sa predsednicom Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonjom Liht, da je u finalnoj fazi usvajanja Zakon o zabrani diskriminacije, kao krovni zakon koji će uređivati oblast zaštite od diskriminacije.

Đorđević je zahvalio predstavnicima Beogradskog fonda za političku izuzetnost na spremnosti za saradnju i pružanju pomoći u kreiranju nove Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović rekla je da će Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti biti nosilac aktivnosti praćenja sprovođenja Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije i pratećeg Akcionog plana.

Liht je izrazila želju da Beogradski fond za političku izuzetnost bude saradnik Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u izradi i realizaciji nove Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije, kao i da svojim dosadašnjim iskustvom u toj oblasti da doprinos obezbeđivanju zaštite osetljivih društvenih grupa.

Sagovornici su se saglasili oko buduće saradnje u oblastima borbe protiv diskriminacije i podizanja nivoa socijalnog uključivanja, dodaje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari