Đorđo Žujović ponovo dobio pretnje zbog murala Ratku Mladiću 1foto (BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIĆ/DS)

Predsednik Liberala i demokrata (LIBDEM) Đorđo Žujović napadnut je od strane grupe hiligana ovog vikenda u Beogradu.

Posle pretnji prebijanjem, ubistvom i proterivanjem iz Beograda, huligani jednog od beogradskih sportskih klubova, koji su u neposrednom Zujovićevom okruženju imali svoju proslavu, verbalno su napali Žujovića, a linč je sprečen od strane obezbeđenja koje je radilo u blizini mesta napada.

Kako je Žujović objasnio, navijači su mu se unosili u lice i pretili zbog toga što je prekrečio mural Ratku Mladiću pre više od dve godine.

“ Oko sto navijača ili kako god sebe zovu, imalo je proslavu u klubu u koji ja ne odlazim često. Pošto sam se tu slučajno zatekao sa svojim prijateljem, brzo su me prepoznali i organizovali napad kada sam krenuo kući. Uz psovke, pretnje, unošenje u lice i reči da sam najveći izdajnik srpstva i ove zemlje, zbog čina krečenja murala njihovog heroja generala Ratka Mladića još preko oko 2 godine i da moram kad-tad da platim cenu zbog toga“, poručio je Žujović, prenosi Nova.rs.

Dodao je da je ovo jedanaesti napad u poslednjih šest godina na njega, te da je sada prošlo bez većih incidenata samo pukom srećom.

„Poslednji put je policija o napadima obaveštena u januaru 2022.godine, posle poziva inspektora da o svojoj bezbednosti dam izjavu i od tada mi se niko više nije javljao. Sada mi ne pada na pamet da slučaj prijavljujem, jer ovo i jeste parapolicijska formacija sakrivena iza navijača najvećeg kluba. Ovo verovatno neće nikada neće stati, pa je ovo jedni način gde se mogu oglasiti i poslati društvu poruku da ovo zlo i agresiju moramo da sprečavamo, inače će za neke biti kasno“, rekao je Žujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari