Doček srpske Nove godine na Zlatiboru: Koncert na Trgu i slavlje u Jablanici 1Foto: N. Kovačević

Doček srpske Nove godine organizovaće se na Zlatiboru, na Kraljevom trgu i u selu Jablanici.

Na Kraljevom trgu 13. januara od 21,30 časova nastupiće festivalski orkestar „Virtuozi“, koga čine vrsni instrumentalisti iz Srbije, a kojim diriguje Bojan Suđić. Taj koncert organizuju Opština Čajetina i TO Zlatibor.

Tradicionalni doček u Jablanici, koji svake godine okuplja veliki broj ljudi, počeće u 18 časova večernjom službom u crkvi posvećenoj Pokrovu Presvete Bogorodice.

Slavlje će se nastaviti ispred tog hrama, uz kulturno-umetički program, trubače, vatromet i podelu novogodišnjih paketića. Tokom slavlja, kako najavljuju iz TO Zlatibor, služiće se rakija, kuvano vino, čaj, lovački gulaš, kuvani kupus i drugi specijaliteti.

Doček srpske Nove godine na Zlatiboru: Koncert na Trgu i slavlje u Jablanici 2
Raniji doček srpske Nove godine u Jablanici/Foto: TO Zlatibor

Organizator programa u Jablanici je Turističko udruženje Jablanica, u saradnji sa pomesnom crkvom, MZ Jablanica, Lovačkim udruženjem, uz podršku TO Zlatibor, JP Gold gondola, Kulturnog centra Čajetina, a pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.

Rekordna posećenost

Ova zima, ističu u TO Zlatibor, uz bogat novogodišnji program, počela je na Zlatiboru na najbolji način“. Tokom praznika, navodi se, Zlatibor je „posetilo oko 100.000 turista, što je rekordna posećenost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari