Dojave o postavljenim bombama juče dobile 173 osnovne i srednje škole u Beogradu 1foto Miroslav Dragojević Danas

Dojave o podmetnutim bombama juče su stigle na mejl adrese 173 osnovne i srednje škole u Beogradu, od 289 koliko ima matičnih objekata obrazovnih ustanova u prestonici (202 osnovne i 87 srednjih), saznaje Danas.

U Ministarstvu prosvete još uvek nemaju podatke u koliko škola je u prepodnevnoj smeni organizovalo onlajn nastavu, a prema nezvaničnim saznanjima Danasa, nastava na daljinu je u najvećem procentu organizovana u srednjim školama.

Prema podacima Foruma beogradskih gimnazija, od jutros su na onlajn nastavi učenici Osme, Trinaeste, Desete, Gimnazije „Patrijarh Pavle“, „Sveti Sava“, Devete, Dvanaeste, Sedme i Sportske gimnazije. U Prvoj i Matematičkoj gimnaziji nastava se danas odvija redovno.

U više od 100 osnovnih škola i nekoliko srednjih škola u Beogradu juče ujutru su stigle dojave o postavljenim bombama, zbog čega je u mnogima od njih otkazana nastava.

U nekoliko desetina škola potom je stiglo i pred početak popodnevne smene ista dojava.

Dojave o bombama u beogradskim osnovnim i srednjim školama najverovatnije će biti okarakterisane kao delo terorizma, zbog čega će za ovaj slučaj biti nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal, saznaje Danas.

U nekim školama sinoć i dalje nisu poslali informacije roditeljima o tome kako će se odvijati nastava nakon jučerašnjih dojava o bombama, u nekim najavljuju da će od danas preći na onlajn nastavu jer i dalje nije izvršen pregled. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari