"Dozvola za mrak" u Kragujevcu 1Foto: www.ndnv.org.jpg

Grupa za slobodu medija i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) organizuju večeras u Kragujevcu tribinu „Dozvola za mrak“, na kojoj će jedna od tema biti posvećena tom gradu u kojem se „na najdrastičniji način krše medijski zakoni, a preostali mediji nalaze ivici opstanka“, najavili su organizatori.

Na tribini će govoriti predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić, i novinari Danica Vučenić, Jovanka Nikolić, Vukašin Obradović i Teofil Pančić, a moderator će biti programski urednik NDNV Dinko Gruhonjić.

Gašenje nedeljnika „Vranjske“, serija napada na novinare i medije – samo su novi pojavni oblici dugogodišnje operacije ubijanja medijskih sloboda i medijskog pluralizma u Srbiji. Vlast, bahato i neprikriveno, ima nameru da uništi svaki oblik kritičkog mišljenja i u tu svrhu angažuje celokupnu državnu infrastrukturu, navodi se u pozivu na tribinu.

U pozivu se još navodi da vlast, „zloupotrebljavajući institucije, uspostavlja autoritarni i visokokriminalizovani sistem u kojem je svaka alternativa zabranjena i u kojem se ne poštuju zakoni i procedure već isključivo sila i nasilje“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari