Društvo direktora škola Srbije: Sprovesti disciplinski postupak protiv učenika Tehničke škole u Trsteniku 1

Društvo direktora škola Srbije zatražilo je danas da protiv učenika koji su izvršili nasilje nad nastavnicom Tehničke škole u Trsteniku bude sproveden disciplinski postupak, definisan u Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

„Tražimo da direktor škole nasilnike ne naziva „šaljivdžijama“ (ako je tačno da je to izjavio), da ne kvalifikuje ovo nasilje nad nastavnicom kao da nije veliki prekršaj (ako je tačno da je to izjavio) i da dosledno sprovede proceduru. Insistiramo da se u svim situacijama vrši dosledna primena zakonom definisanih procedura, kako bi učenici bili svesni težine svojih postupaka i kako bi učenici i njihovi roditelji bili pred zakonom odgovorni“, navodi se u reagovanju Društva koje je potpisao predsednik Skupštine tog udruženja Dejan Nedić.

Dodaje se i da škola u kojoj se desilo ovakvo nasilje treba da preduzme sve potrebne mere i prema učenicima i prema njihovim roditeljima, ukoliko su učenici maloletni.

„Samo doslednom primenom pojačanog vaspitnog rada vaspitnih i vaspitno- disciplinskih mera, može se sprečiti svako dalje nasilno ponašanje učenika“, navode iz Društva direktora škola Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari