DS osudio napad na novinarku N1 Žaklinu Tatalović 1Foto: Beta/Emil Vaš

Demokratska stranka najoštrije je osudila seksističke napade urednika Informera Dragana Vučićevića na novinarku N1 Žaklinu Tatalović.

„Osim što je reč o neprimerenom i nekolegijalnom postupku, indikativno je da niko nije reagovao na napadno ponašanje fotoreportera pomenutog tabloida, tokom poslednje konferencije za novinare, na koje je Žaklina Tatalović upozorila. Nakon Vučićevićevih sramnih tvitova, jasno je kakav je bio radni nalog.“, navodi DS u saopštenju. 

DS navodi da je na pomenutim konferencijama uočljivo takođe, da prisutni urednici tabloida naklonjenih vlasti, tendenciozno i permanentno etiketiraju kolege koji izveštavaju u interesu javnosti i u skladu sa novinarskim kodeksom. 

Demokratska stranka dodaje da se špridružuju apelima novinarskih udruženja i svih koji pružaju podršku novinarkama i novinarima koji čuvaju čast profesije.

„Insistiramo da autokratska vlast, koja prećutnim perfidnim metodama omogućava atakovanje na profesionalne medije i novinare, prestane sa širenjem mržnje i stvaranjem atmosfere u kojoj su svi koji se suprotstavljaju antidemokratskim tendencijama u našem društvu – stavljaju na stub srama“, ističe DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari