DS: Vlast iz osvete smenila inspektore koji su otkrili slučaj Jovanjica 1Foto: Aleksandar Roknić

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je vlast „iz osvete“ smenila beogradske policijske inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su otkrili slučaj „Jovanjica“, te da su „javnost i pobunjeni građani“ sada njihovi jedini čuvari.

DS je u saopštenju pozvala građane da se okupe ispred Specijalnog suda u Beogradu 6. i 8. septembra, za kada je najavljen nastavak sudjenja o tom slučaju.

Advokatske kancelarije Zdenka Tomanovića koja zastupa Milenkovića i Mitića u slučaju „Jovanjica“ je saopštila da ih je danas smenio kabinet ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

U saopštenju piše da je Milenković smenjen s mesta načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, a Mitić s mesta šefa operative tog odeljenja.

DS je u saopštenju vlast nazvala „mafijaškim režimom Aleksandra Vučića“, te ukazala da je „očigledno da se sveti inspektorima Milenkoviću i Mitiću“ zbog slučaja „Jovanjica“.

„Policijski progon inspektora… preteće uhođenje bezbednosnih sluzbi i ugrožavanje sigurnosti samo su pokazatelj koliko se režim trudi da oslobodi svoje saradnike u ovom projektu i da ukloni dva ključna svedoka optužnice za Jovanjicu“, smatra DS.

Ta stranaka je smenjivanje inspektora nazvala „otvorenim ratom mafije protiv gradjana Srbije“ i ukazala da opozicija i gradjani mogu pobedti samo ako su zajedno i solidarni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari