DSS: Bila je ovo loša godina za Zrenjanin 1Foto: M. P.

Zrenjanin je i u ovoj godini ostao grad nezavršenih projekata, loših rešenja i nedostatka vizije kako bi grad trebao da se razvija i šta su prioriteti od vitalne važnosti, saopštio je gradski odbor DSS.

Oni su naveli da je obilaznica oko Zrenjanina i dalje misaona imenica, jedan deo je završen do Temišvarskog puta, ali na žalost „preprečio se strujni dalekovod“.

„Kako je to moguće? Ko je projektovao tu deonicu? Odgovora nema, a građani trpe. Rešenja oko takozvane fabrike vode i dalje nema, vrtimo se u začaranom krugu neznanja, nestručnosti i grešaka, a rešenja povoljnog po građane, odnosno zdrave pijaće vode nema i opet građani trpe i troše velika sredstva iz svog kućnog budžeta. Ling Long se gradi, i naravno da su investicije potrebne našem gradu ali zašto prljava industrija na plodnoj banatskoj zemlji, zašto blizu grada? zašto studija o proceni uticaja na životnu sredinu nije potpuna i zašto se skriva od javnosti“, pita Zoran Sandić, predsednik GO DSS.

On je poručio da javnost Zrenjanina, političke stranke, udruženja i organizacije treba da drže ovo pitanje u fokusu kako bi se sve ekološke norme i standardi ispunili.

Podsetio je da je DSS u Zrenjaninu u protekloj godini infrastrukturno ojačao za blizu 50 novih članova, da su njihovi odbornici u skupštini grada ukazivali na probleme i nudili rešenja koja su u interesu naših građana.

„Sproveli smo uličnu peticiju za raskid ugovora sa fabrikom vode, ukazujući da je to propali projekat i tražili da uložena imovina ostane u vlasništvu grada. Tražili smo u više navrata hitnu vanrednu sednicu skupštine grada po pitanju rešavanja zdrave pijaće vode. Učestvovali smo u takozvanoj javnoj raspravi o Ling Longu, predlagali da se obezbede sredstva za završetak opšte bolnice, ukazivali da se malo sredstava ulaže u primarnu zdravstvenu zaštitu, osnovno obrazovanje i poljoprivredu“, naveo je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari