Dug građana za RTS pretplatu do 2014. godine iznosi pola milijarde evra

Javni servis odgovorio koliko građani duguju za pretplatu i koliko je tužbi pokrenuto

Ostavite komentar


  1. To mi treba, mogućnost da ne plaćam i ne gledam RTS. Sve isto kao za struju, vodu… Platiš – dobiješ. Ne platiš – ne dobiješ. Ovako, čista pljačka.

    1. A šta to „dobijaš“ plaćajući
      „angažovanu snagu“
      „troškove snadbevača“ (preimenovana taksa za brojila) od koje EPS ubira od „takse“ ~60 miliona evra godišnje a za „nagažovanu snagu“ ~500 miliona evra godišnje.
      U Srbiji ako ne potrošiš NIJEDAN KILOVAT, dobiješ račun za „angažovanu snagu“ „troškove snadbvača“ i ostale „doprinose“ i na sve to PDV 20 procenata Vučiću na pljačku građana od EPSa

  2. Evo ja imam pitanje.
    Ako niko od gradjana ne placa rts, rts treba da se ugasi jer je nepotreban. Drzava treba da slusa gradjane jer je gradjani i tvore a ne obrnuto. Prema tome…. Ugasite tog gubitasa koji nikom ne treba.

  3. Nesti mi nije jasno sa se rts posle 15 godina setio duga.Pa ko cuva te priznanice i kako da dokazemo da smo pretplatu redovno placali.Ima li nekog da zastiti gledaoce jer oni ce za svoje neuspesno poslovanje da okrive narod.Sramota cega se sve nece setiti

  4. Neplaćeni komunalni troškovi zastarevaju u roku od godinu dana. Tako da ovaj predlog da se dugovi otpišu nije nikakav velikodušan potez RTS, već nemaju pravnu mogućnosć da ih naplate.

  5. Moj otac je redovno plaćao pretplatu sve vreme i sada ako država oprosti dug onima koji nisu plaćali ispada da je moj otac i još 25 posto građana ustvari bili magarci. Evo ja predlažem da ako država oprosti dug građanima da RTS vrati novac i onima koji su plaćali.

  6. Vise kosta pretplata nego troskovi policije i vojske.
    Neka vise TV drzavni sluzbenici ne lupaju gluposti. Vlada moze da ih „oduva“, RTS ne zasluzuje nase novce

  7. Vučić i SNS su obećali kako građani neće plaćati TV pretplatu, u vreme kada su bili opozicija.

  8. Vreme je da se resimo vec jednom te bande neradnika. Samo meni licno naplacuju na 3 strujomera i nece da me oslobode pljacke. Naplacuju ljudima i za staje, svinjce, kokosinjce, supe i garaze, kako ih nije sramota. A Vucicu ako treba servis neka ga plati iz svog dzepa a ne pljackom gradjana kojima takav program ne treba.

    1. Bravo za komentar! Već 30 godina nam nameću najskuplju igračku vlasti i neobjektivnu televiziju sa najgorim programom koja zaista ne treba da postoji! Državu će jeftinije koštati da to „medijsko čudo“ ugasi jednom za svagda.

  9. Ја ту Гебелсовску телевизију,не гледам већ годинама а морам да је плаћам,па како се то зове ако није ПЉАЧКА.Плаћам Тотал ТВ,и плус ми се узима заРТС- па испада да га дупло плаћамо,а не могу очима да их гледам.

    1. Немојте плаћати РТС претплату, јер ми немамо уговор са њима. Ми имамо уговор са ЕПС-ом о испоруци електричне енергије и то се мора плаћати. РТС нема тзв. активну легитимацију за покретање тужби против неплатиша и судоби такве тужбе одбацују.

      1. Ajde ne širi laži ovde. Meni je došlo od izvršitelja 56000 duga sa kamatom i blokirani su mi svi računi i skidaju od plate.

      2. Kako ne plaćati RTS kad je u okviru računa za EDB? To bi svi trebalo da urade, ali su ga oni brže bolje objedinili sa strujom.

  10. Molim da mi, da ako se oproste dugovi neplatišama, RTS vrati novac jer sam plaćao pretplatu do zadnjeg dana!

    1. lečenje kod psihijatra za one koji gledaju i plaćaju RTS je besplatno, još uvek tako da ti pare ne trebaju

  11. RTS treba skinuti sa grbače ovog osiromašenog naroda. Neka se izdržavaju od svog rada umesto što im država namiče harač.

    1. Tačno! Ali onda se nameću dva problema: prvi je gde će aktuelna vlast plasirati svakodnevne laži i obmane i druga: kako da zaposleni u RTS-u namaknu pare kad nisu u stanju da stvore ni dobre novinare što je preduslov za postojanje javnog medijskog servisa?

  12. A zašto mi koji ne gledamo TV jer isti nemamo i ne treba nam, zašto mi da plaćamo? Radije bih taj novac preusmerila osiromašenima, bolesnima i gladnima nego masnu gusku RTS da hranim.

  13. Kazu da nije moguce otpisati dug, a sami otpisali 900 miliona duga zelezari iz Smedereva.

    1. Pa treba sad utužiti potraživanja koja su zastarela pre deset i više godina, platiti advokate, sudske takse i izvršitelje (za one koji ne izjave prigovor, a koji ga izjave, platiće taksu na to) i opet će RTS (kojeg treba ukinuti) biti na gubitku, ovog puta za bar tri puta veći iznos od duga.

  14. Dug za TV pretplatu zastareva u roku od godinu dana, tako da je većina duga nenaplativa.
    Nisu sudovi krivi što službe RTS dremaju, čekajući da se dugovi sami naplate.

  15. RTS nije roba koju želim da kupim. Kad odem na pijacu ne komanduje mi piljar šta moram da kupim. On uljudno ponudi a ja odlučim. Ubiše se i još utepavaju polit-ekonomci da nam objasne da na tržištu vlada zakon ponude i potražnje. Ono što kupac neće, više se ne proizvodi, ono što ostane trune na lageru, ili ide na doboš ili se baca na deponiju. Isto važi i za neželjenu polit-kvarnu robu RTS. A još me više štreca što vlast mojim parama obilato zasipa onu znanu „medijsku“ smećaru.
    Za one koji poverovaše tranzicijskim lagarijama važi ona Vukova: celog života kobajagi uči, pa opet umre kao budala.

  16. Ako RTS ne polaže račune gradjanima, zašto ih plaćati? Gde se objavljuju konkursi za finansiranje serija, ko čini komisiju? Na koji način se pojedinci „pretplaćuju“ na redovno finansiranje njihovih besmislenih „projekata“???

  17. RTS treba da uvede kablovske kanale tj.ksblovsku TV.Bude konkurent pa da se priključimo na njega i lepo plaćamo kako treba.Ovako ja gledam RTS a plaćam MTS kablovsku TV.

  18. Za sve ovo, a I druge pljacke preko racuna za struju treba da zahvalimo nasim, rodjacima, komsijama I prijateljima koji vec godinama svojim glasom I podrskom Vucici omogucuju da nas pljackaju.Mada, kad bolje raizmislim isto je bilo I kod zitih

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.