Dva policajca uhapšena zbog sumnje da su odavali informacije Belivukovoj grupi 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Policijski službenici A.P. i N.V. uhapšeni su danas zbog sumnje da su odavali poverljive informacije grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Dva policajca sumnjiče se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

“Prema navodima krivične prijave, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a”, navodi se u saopštenju TOK-a uz dodatak da je policajcima određeno zadržavanje i da će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Podsetimo, zbog odavanja poverljivih policijskih informacija već je prvostepeno bio osuđen bivši inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić.

Belivuku i Miljkoviću se sudi zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je počinila sedam teških ubistava i niz drugih krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari