"Dve greške u koracima, i to ne u napadu, već u odbrani": Ko je smestio Miloradu? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/EV)

Da majka nije korila sina što se kockao, nego zato što se vadio, stara je i dokazana narodna umotvorina. Utoliko više, jer da nema vađenja koje znači i stalno vraćanje, kockanje i ne bi bilo tako ozbiljan porok.

Da je demanti isto što i pokušaj vraćanja kalodonta u tubu, medijska je umotvorina takođe stara i dokazana, jer se nije desilo da demanti odjekne kao ono što ga je izazvalo. Pa bio i 100 odsto tačan.

Milorad Dodik definitivno zna za ove dve „poslovice“, kao vlasnik Igokee ima i određeno košarkaško znanje, ali je ipak napravio dve greške u koracima, i to ne u napadu, već u odbrani. „Skrivena kamera“ u studiju RTS-a zabeležila je njegovo ćaskanje sa voditeljem u „off režimu“, u kome je ispričao prilično uvredljive stvari o porodici Đoković („ciganija“), u smislu kako oni „posluju“.

A zakačio je i samog Novaka nezadovoljan valjda što je svetski broj jedan na turniru u Banjaluci koji je organizovala njegova porodica uz svu saradnju sa Dodikom, izgubio već u četvrtfinalu, što je predsednik Republike Srpske očigledno shvatio „lično“, kao neko nepoštovanje dogovora.

I onda se taj snimak pojavio na društvenim mrežama, na njemu se ne čuje šta je Dodiku bio povod za tu priču, ali šokirano lice voditelja nagoveštava da je eto gost iznebuha rešio da kaže šta ga muči. Kakogod, u javnosti je to izazvalo eksploziju, možda i najveći ovdašnji sportista svih vremena ima posebno mesto u srcima, a Dodik koji je inače namazan svim farbama, ispao je naivan, i posramljen.

"Dve greške u koracima, i to ne u napadu, već u odbrani": Ko je smestio Miloradu? 2
Foto: Luca Marziale / Danas

Pa je krenuo u amaterske „trokorake“: u isto vreme je pokušao da iskaže razočaranje u RTS, jer je u javnost izneo neku vrstu „intime“, da detektuje pokušaje svojih neprijatelja svih boja da ga kompromituju, da ubeđuje kako treba da se veruje njemu a ne sopstvenim ušima, a na kraju da, ako je i rekao to što se čulo, svakako nije tako mislio.

„Četiri u jedan“, ali i neukusno i nesvarljivo.

Iako je njegova dikcija već legendarna, sve što je rekao bilo je dovoljno razgovetno i ostala je samo dilema čime su mu se to Đokovići toliko „poslovno“ zamerili kad su mu već na noge doneli ATP turnir i sva populistička priključenija za rejting. I „u-ta-ta“ Sarajevu. I zašto nije ni prisustvovao finalu Lajović – Zverev, te da li je bilo planirano da zajedno sa Vučićem gleda Novaka, a ne da u to vreme idu po komemoracijama.

Ali pre svega je zanimljivo: ko je smestio Miloradu Dodiku? Moguće da će on to sudskim putem pokušati da sazna, jer nije znao da je sniman i nije pristao da se to obnaroduje, ali je više nego indikativno da se sve desilo u „sterilnom“ RTS-u, u vreme kad nisu tajna razmimoilaženja Vučića i Dodika, odnosno neposlušnost ovog prvog.

A RTS-u treba BIA da utvrdi ko im se muva po studiju jer je naše pravoda znamo sve. Pa i to.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari