Dve kompanije zainteresovane za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Raška 1Foto: FoNet/MGSI

Na javni poziv za izbor kompanije koja će obaviti rekonstrukciju magistralnog puta Novi Pazar – Raška pristigle su dve ponude, rečeno je danas radiju Sto plus u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

Zainteresovani za taj posao su turska kompanija „Tašjapi“ čija je ponuda 2,6 milijardi dinara (22,4 miliona evra), bez poreza na dodatnu vrednost i „Novi Pazar put“ koji je dostavio ponudu od 1,9 milijardi dinara (16,7 miliona evra).

„Postupak evaluacije ponuda je u toku, u skladu sa procedurom koju propisuju međunarodne finansijske institucije, a po završenom postupku doneta odluka će biti javno dostupna“, saopštili su iz „Puteva Srbije“.

Radovi na rekonstrukciji tog putnog pravca, dužine 17,9 kilometara, trebalo bi da traju 16 meseci, a obuhvatiće uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Od izvođača se očekuje i da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom.

Radovi će biti finansirani iz kredita Evropske investicione banke i budžeta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari