Dveri: Građani Petrovaradina trpe zbog haotičnih i sporih radova 1Foto: Beta/Dragan Gojić

– Nemilosrdno prekopavanje Novog Sada kojim ova vlast već mesecima maltretira Novosađane, nastavlja se i dalje. Građani koji stanuju u Petrovaradinu već duže vreme trpe zbog haotičnih i sporih infrastrukturnih predizbornih radova – navodi se u poslednjem saopštenju novosadskog odbora Dveri.

Oni navode da „blato, neobeleženi, nebezbedni pešački prelazi, rupe na putevima, zatvaranje brojnih ulica za saobraćaj“ izazivaju bes građana koji su „nemoćni da na bilo koji način utiču na tu situaciju“.

Dveri su pozvale gradonačelnika Miloša Vučevića da „peške prošeta Petrovaradinom ili se provoza autobusom“, kako bi „spoznao život običnih ljudi“.

– Kada se po Generalnom urbanističkom planu u Petrovaradinu izgradi i Centralni prečistač otpadnih voda, oni koji u blizini njega imaju kuće neće moći da žive od neprijatnih mirisa. Reni bunari, odnosno izdani koji se nalaze u blizini planirane izgradnje Centralnog prečistača, a iz kojih se Novi Sad snabdeva pijaćom vodom, biće u velikoj opasnosti od svake moguće havarije, što može dovesti do prave ekološke katastrofe – istakli su iz Dveri i i optužili lokalnu vlast da je zainteresovana jedino za „ugovore sa investitorima čija su vrednost i uslovi pod velom tajnosti za javnost“.

U zaključku navode da takav način trošenja budžeta od strane vlasti predstavlja „totalnu otuđenost od naroda“.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari