Dveri: Srbija ne treba da se pretvori samo u Beograd 1

Pokret Dveri podržao je odluku Beograda da obezbedi besplatne udžbenike i vrtiće za svu decu gradu i upitao zašto takva mera nije uvedena u čitavoj zemlji, saopštila je danas ta stranka.

„Nedavno je gradonačelnik (Aleksandar) Šapić delio besplatne vaučere svoj deci u Beogradu, što je lep marketinški potez, ali smatramo da treba voditi računa o socijalnim nejednakostima, jer je potrebnije više podržati onu decu iz socijalno ugroženih, siromašnih i prezaduženih porodica kojima više i treba, dok će se bogatije porodice same snaći“, navodi se u saopštenju Dveri.

Kako se ističe, sada Šapić najavljuje mere koje je prepisao iz programa Dveri, samo što u tom programu one se odnose na svu decu u Srbiji.

„Srbija ne treba da se pretvori samo u Beograd“, poručuju iz Dveri i dodaju da stalno odseljavanje iz manjih opština i gradova u Beograd nije rešenje, jer se ostatak Srbije prazni.

„Upravo suprotno, država, pokrajine i lokalne samouprave treba maksimalno da pomognu da se ostaje živeti i raditi u manjim i graničnim sredinama“, istakle su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari