Dvocifren broj novozaraženih u Majdanpeku i Kladovu 1Kladovo ZC Foto: J. B. K.

U odnosu na prethodni dan, jučerašnji broj novozaraženih u majdanpečkoj opštini se višestruko uvećao. Juče je testirano 70 osoba i kod 17 je potvrđeno prisustvo korona virusa, osmoro obolelih se oporavilo i na teritoriji opštine je sada 75 aktivno zaraženih, a jedan pacijent je od posledica virusne infekcije preminuo.

U kovid bolnici u Kruševcu hospitalizovano je osam bolesnika. U kovid ambulantama tokom jučerašnjeg dana pregledana su 54 pacijenta, deset prvih i 44 kontrolna pregleda i kod pet pacijenata dijagnostikovana je pneumonija.

Na teritoriji opštine je 31.jula bilo svega sedam aktivno pozitivnih, a tokom avgusta zabeleženo je 105 novozaraženih. Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek od početka epidemije korona virusom inficirano je 1.587 osoba, do sada je izlečeno 1.458, a od posledica virusa preminula su 53 pacijenta.

I u susednoj opštini Kladovo broj novozaraženih je dvocifren. Prema izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra tokom minula 24 sata pozitivno na korona virus je 14 osoba, izlečeno je deset bolesnika, od posledica virusne infekcije preminuo je jedan bolesnik i aktivno pozitivne su 154 osobe.

U avgustu je u kladovskoj opštini inficirano 276 osoba, izlečena su 132 bolesnika, a od posledica infekcije izazvane korona virusom preminula su dva pacijenta. Od početka epidemije u ovoj opštini je zaražene su 2.054 osobe, izlečen je 1.821 bolesnik, a od posledica korona virusa preminulo je 79 pacijenata.
.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari