– Srpska teniserka Jelena Janković savladala je u trećem kolu turnira u Majamiju Elenu Vesninu iz Rusije sa 2:0 (7:6, 6:3) i ostvarila osmi uzastopni trijumf na Mastersima.


Jankovićeva je posle eliminacije 34. igračice sveta u osmini finala kasno sinoć igrala sa Samantom Stosur iz Australije, koja je postavljena za devetu nositeljku na turniru. Stosurova je u trećem kolu eliminisala 39. teniserku sveta, Francuskinju Viržini Razano sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:1).

Meč između Jankovićeve i Vesnine trajao je 98 minuta i bila je to osma uzastopna pobeda srpske teniserke.

Beograđanka je tako popravila svoj prošlogodišnji rezultat iz Majamija, kada je bila eliminisana u drugom kolu.

– Fokusirana sam na igru i dešavanja na terenu, pa se tako i rezultati odmah vide. Veoma mi je drago što igram dobro u kontinuitetu i samo bih poželela da to potraje – kaže „Džej-Džej“.

Jelena je kao recept za uspeh navela prisustvo mame na tribinama, ali i rad sa čuvenim trenerom Čipom Bruksom.

– Puno mi je pomogao i Čip Bruks, trener iz IMG Akademije kojeg poznajem godinama, sa kojim sam i kao mala radila kod Nika Bolitijerija. Još uvek sam bez trenera, ali veliku pomoć mi u ovom trenutku pružaju upravo Čip i Nik. Za vreme američke turneje Čip će biti uz mene, ovaj veliki napredak u igri, poboljšanje servisa, mentalna stabilnost je nešto što u ovom trenutku u velikoj meri dugujem Čipu i Niku – istakla je Jankovićeva.

Nagradni fond Mastersa u Majamiju iznosi 4.500.000 dolara.

Beogradski ekspres

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl-partner Danijel Nestor (obojica iz Beograda) plasirali su se u drugo kolu turnira iz Masters serije u Majamiju. Oni su na startu turnira ubedljivo pobedili Denisa Istomina i Frenka Mozera sa 2:0 (6:2, 6:0) posle samo 45 minuta igre. U drugoj rundi protivnici srpsko-kanadskoj kombinaciji biće Španci Nikolas Almagro i Tomi Robredo, koji su dobili Marsela Mela i Bruna Soareša iz Brazila sa 2:1 (6:2, 4:6, 14:12).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari