„Ekoslavija Warm up“ u Klubu Mladost u Subotici: Predfestivalsko zagrevanje uz svirku 1Foto: Ekoslavija

U Klubu Mladost u Subotici biće održana svirka zagrevanja „Ekoslavija Warm up“, u subotu, 6. avgusta, gde nastupaju bendovi „Neprijatno mi je“ i „Uroš žulja winil“.

Program počinje u 21 čas, a ulaznica je dobrovoljni prilog za predstojeći Ekoslavija festival.

Festival se ove godine realizuje sa više nego skromnim budžetom, pa se građani pozivaju da podrže program Ekoslavije i da dođu na promotivnu svirku, i time omoguće nesmetano održavanje festivala i pomognu održivost alternativne scene u Subotici.

„Ekoslavija festival ne znači samo puku zabavu već i promišljanje i akciju oko važnih tema sa kojim nastojimo promeniti naš mali svet kako bi on bio održiviji, jednakiji i solidarniji“, poručuju organizatori.

„Ekoslavija Warm up“ u Klubu Mladost u Subotici: Predfestivalsko zagrevanje uz svirku 2
Foto: Ekoslavija

Udruženje Ekoslavija i kolektiv Združene akcije Krov nad glavom Subotica i ove godine organizuje treći festival ekologije i antifašizma, koji će biti održan 9. i 10. septembra, u bioskopu Abazija na Paliću.

Unazad dve godine festival je održan u Subotici u okviru parka „Mini Jugoslavija“ u Subotici.

„Koncept festivala je da promovišemo ekološke principe koji imaju pozitivan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi i antifašizam kao univerzalnu humanističku vrednost i temelj društva zasnovanog na jednakosti, bratstvu i solidarnosti“, navode organizatori.

Pored muzičkog programa koji je prethodne dve godine obuhvatao nastupe punk i alternativnih bendova, bio je organizovan i bogat prateći program u vidu projekcija filmova, tribina, razgovora kao i izložbi fotografija i crteža.

„Takođe, u koncept festivala smo uklopili i promociju biciklizma kao održivog načina saobraćanja, organizujući i zajedničke biciklističke vožnje kroz grad Suboticu i okolna zaštićena prirodna dobra subotičke peščare“, podsećaju.

Dodaju da je tokom organizacije festivala kao i solidarnih akcija Obrok solidarnosti bilo važno da se animira lokalna zajednica, da se ona gradi i osvešćuje važnim temama.

„Za nekoliko godina smo oko Ekoslavija festivala i naših solidarnih akcija okupili pravi mali kolektiv. Akciju Obrok solidarnosti smo finansirali isključivo donacijama građanki i građana“, poručuju organizatori.

Ako želite da podržite festival a niste u mogućnosti da dođete na koncert možete ih podržati i uplatom na račun: 200-3300070101029-06; Primalac uplate: Udruženje Ekoslavija, Narodnog Fronta 11, Subotica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari