Novi Pazar: Evidentirano još 85 inficiranih korona virusom, troje preminulo 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru i dalje je zabrinjavajuća, ponovio je danas direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) primarijus dr Šefadil Spahić.

– Situacija je posebno zabrinjavajuća u toku ovog meseca, jer imamo veliki broj prvih pregleda, raste broj mladih zaraženih korona virusom, ne poštuju se protivepidemijske mere i od ukupnog broja uzorkovanih PCR testom 26 % je pozitivno. I dalje u samoizolaciji iamamo veliki broj ljudi 776, a njih oko 200 je aktivno – obrazložio je svoju ocenu dr Spahić.

ZZJZ danas je registrovao 63 novozaražena, od toga 50 je iz ovog grada. Brzih antigenskih testova iz brisa nosa urađeno je 74 i kod 22 testiranih pokazalo se da su pozitivni na virus korona.

U odnosu na prethodni dan, broj pacijenata na bolničkom lečenju je smanjen za 45, a novoprimljenih je 23 – 15 iz Novog Pazara, 7 iz Raške i 1 iz Tutina. U danu za nama od posledica ovog virusa preminula su tri pacijenta iz Novog Pazara. Od početka  ovog meseca do juče, preminulo je 49 osoba. Najviše iz ovog grada.

U Opštoj bolnici i u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji smeštena su 162 obolela. Na respiratorima je 8 i 4 pacijenta su na sistemu high-flow.

Od 249 pregledanih u kovid ambulantama Doma zdravlja, 103 bilo je sa kovid  simptomima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari