Evropski univerzitet isključen iz Konferencije univerziteta Srbije 1Printscreen konus.ac.rs

Evropski univerzitet isključen je iz Konferencije univerziteta Srbije pošto je izgubio akreditaciju, odlučili su članovi Skupštine KONUS-a na današnjoj sednici.

Predsednica KONUS-a Ivanka Popović, koja je i rektorka Univerziteta u Beogradu, rekla je da je u prethodnom periodu došlo do problema u radu ovog privatnog univerziteta i da je nakon višestrukih provera njegovog statusa zatražen prestanak članstva u zajednici koja okuplja akreditovane privatne i državne univerzitete u Srbiji.

Popović je kazala i da se Evropski univerzitet može ponovo prijaviti za članstvo u KONUS-u ako u budućnosti reši svoj status.

Prema podacima iz Vodiča za studente, objavljenog na sajtu Nacionalnog akreditacionog tela, Evropski univerzitet je poslednji put akreditovan 26. avgusta 2011. godine i do danas nije reakreditovan.

U NAT-u su za Danas kratko rekli da se akreditacija sprovodi na svakih sedam godina.

Inače, krajem novembra 2019. godine Ministarstvo prosvete je donelo rešenje o oduzimanju dozvole za rad Evropskom univerzitetu, jer nije podneo zahtev za novu redovnu akreditaciju u zakonskom roku. Iz Ministarstva prosvete nisu odgovorili na pitanje Danasa o trenutnom statusu ovog univerziteta i fakulteta u njegovom sastavu.

Na današnjoj sednici je u KONUS primljen Kriminalističko-policijski univerzitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari