(FOTO) "Glumiću partizanku, a i zaradićemo džeparac": Mladi Zrenjaninci po najvrelijem danu spremni da statiraju na filmu "Deca Kozare" 1Foto: M.P. / Danas

Gradski trg u Zrenjaninu uveliko se priprema za snimanje scena u filmu „Deca Kozare“, mobilijar je ukonjen a posebne ekipe privremeno prepravljaju spomenik Kralju Petru I oslobodiocu pretvarajući čitav prostor u Trg Bana Jelačića u Zagrebu.

Danas je objavljen spisak kandiata koji su prošli za statiranje u filmu. Više od 200 Zrenjaninaca prijavilo se da učestvuje u scenama, koje će od sutra do 14. jula biti snimane u njihovom gradu.

Na klupi kod Katoličke crkve zatekli smo troje mladih, sa jednom mamom, koji su nam rekli da su dobili uloge i da će snimanje sutra početi.

„Od jutros u sedam smo ovde, dobili smo uloge. Čuli smo od mamine prijateljice da se ovde dešava snimanje, pa smo se prijavili. Svidela mi se ta priča o deci sa Kozare, ja znam ko je reditelj i pogledala sam neke njegove filmove. Htela sam da imam ovakvo iskustvo, glumiću partizanku, a i zaradićemo džeparac“, objašnjava Anja.

Njen drug Predrag kaže da je od kume čuo da može da se statira, pa se prijavio.

„Biću partizan, još nam nisu rekli šta ćemo tačno raditi. Bili smo da probamo kostima, da nam odrede veličinu. Neke su ošišali, da liče na partizansku vojsku. Dosta je toplo, a odela su debela i dugačka, videćemo kako će biti“, kaže Predrag.

Sa njima u društvu je Ilija Stojanović iz Ćićevca, koji trenutno boravi u Zrenjaninu u gostima.

„Biće to novo iskustvo a i zaradićemo džeparac. Biću partizan, ima nas oko 25 partizana i još 15 dveojaka, koje će statirati kao partizanke“, objašnjava Ilija.

Majka jednog od zrenjaninskih statista kaže da podržava decu u ovom poduhvatu, i da je tu sa njima ukoliko im nešto zatreba.

„Ja ne učestvujem, već moj sin, koga sam podržala. Moje dete se prijavilo jer sakuplja pare za novi kompjuter i ono što zaradi upotrebiće da ga kupi“, kaže nam Zrenjaninka Sanja Zlatković.

Prema kalendaru filmske ekipe, prve klape u Zrenjaninu pašće 11. jula a do 14. jula čitav posao snimanja scena treba da bude završen.

Film „Deca Kozare“ se snima pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, u produkciji “Košutnjak filma”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari