Gajić: Odsustvo pravne države 1Foto: Medija centar

Predsednik Advokatske komore Beograda, izabran na Skupštini od 10. juna ove
godine, Vladimir Gajić izjavio je danas da je tada izabranim organima komore i njemu na najbrutalniji način onemogućen rad.

On je demantovao da je normalizovano stanje u Advokatskoj komori Beograda.

Odsustvo pravne države vidimo na svakom koraku, napisao je Gajić u saopštenju, demantujući informacije o normalizaciji odnosa u Advokatskoj komori Beograda.

On smatra da sukob unutar beogradske advokature, s obzirom da nije bilo šansi da se napravi neki kompromis, može biti rešen samo pred nadležnim Višim sudom ,gde se vodi nekoliko parničnih postupaka koji će na kraju odgovoriti koja je skupština Advokatske komore Beograda zakonita, ona od 13. maja ili ona od 10. juna.

Gajić navodi da su kolege koje predvode Skupštinu od 13. maja već obezbedile podršku, tako da se van suda arbitrira i odlučuje ko je legalni zastupnik AKS. Prema njegovim rečima, dobio je najveći broj glasova na jedinim legalnim izborima za predsednika komore, ali nema podršku državnog aparata.

Napominje da se javno suprodstavlja ustavnim promenama u vezi sa pravosuđem, pokušajima države da advokaturu tretira kao usluge, nacrtu zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i pokušajima poreske politike da se nanese ekonomska šteta advokaturi u celini.

Moji kritičari smatraju da se advokatura ugrožava kritikom vlasti, jer ne razumeju ili ih ne interesuje sudbina advokature ako se sprovede sve ovo što se već godinama sprema, zaključio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari