GDF: Nasilno preuzimanje naših prostorija ima političku pozadinu 1Foto: D. B.

Građanski demokratski forum (GDF) ocenio je danas da preuzimanje njihovih prostorija u Beogradu ima političku pozadinu.

Predstavnici GDF na konferenciji za novinare izjavili su da poseduju validan ugovor o iznajmljivanju prostorija i da su sve platili do maja, ali taj ugovor nisu pokazali.

Potpredsednik foruma Rade Veljanovski ocenio je da je taj događaj bio očekivan jer u Srbiji „imamo nacionalističku vlast, kao i nacionalističku opoziciju.“

Smatraju da vlasnik prostorija verovatno nije uspeo da se odupre političkim pritiscima.

Ocenili su da bi motivi mogli biti završne pripreme za izlazak na izbore, zaokruživanje evropskog bloka, kao i tribine koje organizuju svake subote.

Profesor Nenad Prokić je izjavio da „su svi sumnjivi i da su svi spremni na sve“, ali i da ih ne interesuje ko je iza tog izbacivanja.

Oni su dodali da ih taj događaj neće obeshrabriti i da su već našli nove prostorije, kao i da će nastaviti pripremu za izlazak na izbore.

GDF je ranije saopštio da je u ponedeljak uveče u njihove prostorije na Trgu Nikole Pašića „nasilno ušao čovek“ koji im je iznajmio prostorije. Po njihovim rečima, vlasnik im je nedavno nagovestio da bi želeo da GDF izađe iz prostorija, ali nije naveo razlog, osim insistiranja na izlasku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari