Gigić: Otpušten sam jer sam nedostojan uniforme uprkos brojnim odlikovanjima

Petorica žandarma iz Niša dobila otkaze zbog incidenta na Paradi ponosa pre šest godina

Ostavite komentar


  1. NEMA MRLJE ALI UDARIO NA MANGUPE E BRALE OVDE SAMO POSTEN SVET NAGRABUSI ,NIJE NI CUDO STO SVI IDU SAMO SLJAM OSTAJE I ONI NESPOSOBNI

    1. Ne bih se saglasio sa vama da pripadam sljamu I trecerazrednim stanovnicima ove silovane zemlje.Ruzno generalizujete. Veci sljam je to nesto idiota na vlasti I u ministarstvima pod dirigenturom onog psihopate. Kao narod brzo zaboravljamo a kao pripadnici srpskog Baroda precesto o sebi mislima previse lepo. Nit smo najbolji nit najgori. Ovi koji nam vladaju su obogaceni polusvet koji je Srbiji naneo vise state nego osiromaseni uranium. Bilo bi lepo da se izvinite..jer nismo svi za ovu psihopatiju. Ne razume zandare I generals da mogu ovoliko da cute..Tek su to egzemplari …Sta je niima ovde dobro…ne znam…I koga oni slusaju..Licno znam dosta svega koji je skroz u redu..samo mi nije jasno da pristaju na Vulina I Stefanovica..I jedan I drugi bez kicme I ponosa !

      1. Dr toxic, na zalost to sto ti ne razumes stanje stvari ne znaci da ovde nije ostao samo sljam. Sam si sebe opovrgao izjavom da ne razumes zasto je izabran polusvet na vlast – pa zato sto su ga birali isti takvi polu-svetovi ili sljam.

      2. Kako radis tako i zasluzis. Ne razumem ovaj narod koji podrzava nasilje. Takav narod ne treba da vlada u ovoj zemlji.

  2. Najobičniji siledžija. Druže zato je žandarmerija jer postoje zakoni po kojim se postupa, a ne uzmi i mlati.

    1. E moj Mladene i ostali botovi do mojega, da ste Vi pokušali na silu da probijete kordon, da ste mlatarali pištoljem prošli biste kao i mali vučić i obezbeđenje. Da, i bili biste procesuirani. A žandarmima ne bi falila dlaka s glave, jer su postupali po naređenju. Ako se već zalažete za vladavinu prava zapitajte se kako to da Kobre obezbeđuju braću od braće.

      Pre

      1. Pravila svake sluzbe postoje i moraju da se postuju.Ovaj siledzija se bahatio ne misleci na posledice. Nema prava niko nikog da bije.Isti ze istom raduje pa se tako brze bolje nasao Obradovic da trazi pravdu.

    2. Vidim ja da vi botovi ne volite narodnu miliciju, samo svoje para vojske i huligane. Posten svet vidi ko je ko.

    3. A kad su privatni batinasi davili novinare i ostali narod za vreme Vuciceve inauguracije, tad se govorilo da oni samo rade svoj posao i stite red. Licemerje na kvadrat.

      1. Gledao sam neke snimke tog događaja i mislim da Žandarmi nisu postupili propisno i u skladu sa Zakonom i Pravilom službe! Nije tačno da su Vučić i Mali prvi napali Žandarme, već su Žandarmi upotrebili fizičku snagu bez predhodnog utvrđivanja identiteta osoba i iako su Organi Vojne Bezbednosti pokušali da se legitimišu a i oni su isto tako bili na izvršenju zadatka zaštite poverenih im lica i vršili su svoju dužnost! Tek kada su se svi našli i ulazu jedne zgrade, tek tada je izvršeno legitimisanje i kraj invidenta ali sve nakon što su Žandarmi pretukli dotična lica! Moguće da je gospodin bio primeran Policajac do zadnjeg dana ali to ne umanjuje njegovu odgovornost za učinjene protivpravne postupke!

    1. Koliko vidim nije. Zakon zabranjuje plagiranje diploma, ali krivci i dalje nisu kažnjeni.

    2. … eeee koliko ce Majic imati posla kada ,stvarno, zakon zavlada u ovoj jadnoj i napacenoj zemlji …

    3. Do danas smo uskraćeni za informaciju po kom zakonu specijalne vojne jedinice vrše obezbeđenje brata predsednika vlade i brata ministra unutrašnjih poslova?

  3. Svako mora da snosi posledice za svoja nedela. Samo Obradović može tako nešto da podržava.

    1. Na koji način, tako što ne daje po izrečenoj mu naredbi da određena lica, koja uzgred budi rečeno nezakonito štite nečiju braću, a mi to plaćamo, žele da prođu i pružaju otpor?Sram te bilo.

    2. Moze biti, kako sam kaze, najbolji student prava 100 puta, ne moze na taj nacin da sprovodi silu… ili mozda i moze?

  4. „Obradović je naveo da su žandarmi zapravo žrtve iako su proglašeni krivcima, ali da je to prava slika Srbije u kojoj živimo.“ Da li je ovaj Obradović realan!?!

    1. A sta je sramota DejaneneM?Sam se sramis sto si se objavio na internetu?Ali znajuci da si nesposoban da sebi zaradis za koru hleba u ovom zlatnom dobu pa moras da se prodajes za jedan bajati sendvic,onda ti je sve oprosteno.Ali samo za sada.kada bude doslo vrema,svi vi sns botovi cete odgovarati pred zakonom za zlodela koje ste napravili protiv drzave Srbije i njenih gradjana.Naravno,odgovaracete ruku pod ruku sa vasim vodjama.I to veoma uskoro!

      1. Mogu da vas mrze,devedeset posto građana je na vašoj strani !
        I Hrista su bezbožnici i lopovi osudili !

  5. Ovaj siledžija zaslužuje svaku kaznu koja mu se pripiše i to u potpunosti podržavam. A ni Obradović nije daleko od same osude jer podržava one koji svesno povređuju psihički ili još gore fizički nasrću na građane.

    1. Da je nasrnuo na gradjane, sve bi bilo u redu.Ali nasrnuti na vanzemaljce!, sledi otkaz.

      1. Nažalost, nisu plaćeni sendvičima, nego zaposlenjem i platom od najmanje 50 000 dinara u nekoj od državnih ili gradskih ustanova. Što je zanimljivo, uglavnom su žene u pitanju koje verovatno po kancelarijama lakiraju nokte, piju kafe, otvaraju pasijans i pljuju po drugima. To im je jedini posao i očigledno da je vrlo lagodan.

  6. Žandar je sam priznao da su prvo batinali, pa im je onda vojni policajac rekao da imaju štićeno lice.

    1. Od kada vojna policija štiti civilno lice koje još usput nema nikakvu funkciju u državi? Sad jedino da kažu da je brat od minhauzena po rodovniku službeno lice.

  7. Vase akcije su vezane za ovakvo reagovanje, svakome je tokom agresije suzena, a to je u psihologiji termin „izgubiti kontrolu“, gubitnom kontrole udarate na sami sebe i svoju licnost, ne iako fizicki povredjujete druge, to prodje, a sve ostalo ide na vasu savest.

    1. Zemunac potpuno se slazem sa vama. Od ovih radikalnih botova mi je muka,nista im nije sveto. Uopste citaju li oni sami te gluposti koje pisu,ma gori su od onog knezevica. Stop botovima.

  8. Botovi sns-a su zagadili i poslednji dnevni list namenjen, koliko toliko, pismenijoj populaciji. Ako mislite da spasite list i zastitite citaoce ukinite mogucnost komentarisanja. Od glupavih botovskih komentara mi se povraca. I, mislim, da nisam usamljen.

    1. Povraća se pristojnim ljudima od vašeg svakodnevnog hejtovanja. Promašeni životi i nemanje istih dovoljan razloga da lične frustracije lečite napadima na sve što ima veze sa Vučićem

      1. Ova Lerka je pomalo i u pravu.Zbog A.Vučića ne mogu da smislim ni male vukove!

      2. Izgleda da je “Lerka“ šef botovskog odreda. Sastavila je cele dve dugačke rečenice!

    2. Da si koliko toliko pismen, počitao bi zakon o informisanju i pravu slobodnog govora, a o bontonu da i ne pričamo.

      1. Ono kad ti Vučićev bot priča o zakonu o informisanju. Neprocenjivo i jako podlo.

  9. Hah, ko radi taj i greši. Vi u policiji osim što radite odgovoran i opasan posao po svojoj volji, morate biti i odgovorni. Nije bitno da li jre u pitanju brat, već, prekoračenje ovlaštenja i brutalna, nepotrebna sila kada NISTRE napadnuti. Vas stotinu, a nji četvorica. Mogao sam to biti i ja slučajno, ili bilo ko. Nremate pravo na batinanjre, već da štitite i služite. Ćao!

  10. Moze on da ima gomilu odlikovanja,ali ako je uniformisano sluzbeno lice nije trebao da primenjuje silu na osobe koje nista lose nisu ucinile.Postoje snimci,pa vidi se sta su radili.

  11. Niko ne sme siledžijski da se ponaša. Ako je čovek heroj nagraditi ga, a ako je kršio zakon kazniti. Samo me nervira šta hoće ovaj Boško, ismejava nesrećnog čoveka i daje samo sebi na značaju.

  12. Pa to ti je jos gore . Ako si vec bio odlikovan to ti je izgleda napravilo toliki ego da si pomislio da mozes silu da koristis preko svake mere. Ne postoji to opravdanje da bilo kog civila premlatis zato sto si odlikovan.

  13. Stefanovicu sram te bilo ti da potpises odkaz ovom coveku pa ti si falcifikator a ne on ti treba da ides u zatvor i icices budi siguran nicija nije sijala do zore.

  14. Ovo samo iritira da kad ovi odu sa vlasti da se svi masovno otpuste sa posla,da se proveri njihova imovina,da lopovi siledžije,bahatlije odu u zatvor.

  15. Policajci su tu da štite građane Srbije, a ne da ih tuku. Svako ko prekorači ovlašćenja mora da snosi odgovornost. A time što su došli kod Boška Obradovića pokazali su ko su i šta su.

    1. Da, treba da štite građane a bahata braća su imala u pratnji vojne specijalce pa šta mislite kako su se ponašali?

  16. Netreba se sila koristiti u svakom momentu. Zbog prekomerne sile dolazi i do posledica.

    1. Nisam pročitao sadržajniji komentar! “Netreba“ je vrh lucidnosti i kreativnosti koje si iskazala u samo dve rečenice!

  17. Odlikovanje je na čast ali tvoja zloupotreba uniforme u svrhe upotrebe nasilja nije na čast i da imaš obraza ne bi stajao tu gde stojiš.

      1. Njih dvojica su nebitni sad u ovoj priči.Oni su štićena lica u svemu.Žandari su mogli gadno da stradaju taj dan samo da je Kobra primenila svoje Pravilo Službe.Da se ne lažemo.

  18. Isti su i jedni i drugi, olos i kriminalci. Sad da su prebili kao po obicaju posten svet nebi bilo nista. Ali si velike njuske pa su najebali. Ne zalim ih, niti ovu dvojcu brace

  19. na kraju ce nesrecni gradjani srbije platiti ovim ljudima zbog otkaza koji su dobili bez razloga. pa glupi nesvrseni ministar stefanovic treba da zna da uslovna osuda ne proizvodi pravne posledice. ali on verovatno to nije stigao da procita jer je potpisivao tati dokumenta za izvoz oruzja. dostiojni ministar koji ima falsifikovanu diplomu i ciji tata uz njegovu dozvolu sverca oruzje.

  20. Nema šta ko danas da se tuče i time pospešuje nasilje,ako treba da ga kazniš lisice na ruke pa u stanicu,a ne da policajac lično deli pravdu,kako bi bilo da tako svako deluje.

    1. Imali su sreće što je ovaj iz Kobri bio glup pa ih nije pobio.Svaka Služba ima svoje Pravilo.Kobra nije nosila dugu cev da se slika na paradi a u onoj situaciji je smeo i da puca u njih i bude pohvaljen posle toga.Njemu svaka čast kako je istrpeo ono sve!Zamisli sad kolika je spirala nasilja samo ako se pokrene…Užas.

  21. E,moj Gigicu,u lepo si se drustvance uhvatio.Decka znam i siguran sam da je posteno radio svoj posao ,okolnosti su takve bile tog dana ,video da njegove kolege intervenisu i prisao ,e samo to je njegova greska,a Kosovo ,rat ,ranjavanje ,tad je bio dobar,a sad nevalja.

    1. I ja sam to zaključio i komentarisao samo drugim rečima.Ko je izdao komandu,gurnuo ih je u vatru da stradaju.Vidi se da je momak ok.Šteta.

  22. Zar ovde nije trebao biti smenjen samo komandant?Zar Vama ljudi nije jasno da ste napali Vojnike taj dan?Gospodin bi trebao da zna obzirom na ratno iskustvo da je vojnik Svetinja,crveno slovo i gotovo.A to koga su čuvali Vas nema šta da zanima.Platili ste jer ste se drznuli da prebijete Kobru,Vas 15ak.Sila.I iskreno mi je krivo kada vidim politiku u bilo kojoj Službi a kada krene da komanduje politika stradaju ljudi kao Vi.Nasamario Vas je onaj ko je izdao komandu.

  23. Samo Obradovic moze tako nesto da podrzagva, ali svako mora da snosi posledice za svoja nedela.

  24. Odmah treba delovati protiv nasilnog ponašanja. Nema opravdanja ni za Gigića, a još manje za Obradovića koji istog podržava.

  25. Ma dajte ljudi, da je mene premlatio, kao što su me mlatili takvi junaci devedesetih na sudentskim protestima, ne bi bilo ništa, još bih ja bio kriv. Kada će ljudi u ovoj zemlji da shvate da policiji ne može da bude zaadatak da mlati ljude. Postoje jasne procedure kako se postupa u svakoj situaciji. Primena sile mora bitti adekvatna situaciji i dovoljna samo da se osumljičeni imobiliše. Osumljičeni se zatim hapse i procesuiraju.Da su postupali po zakonu, uhapsili bi svu četvoricu,. Čuj, opirali se, vadili pištolj. Pa čemu skuže pištolji koje nosi žandarmerija? Ma siledžije navikle da prvo izmlate nekoga a onda mu traže dokumenta.

  26. Moraju se znati i poštovati granice samoodbrane, a jasno je da je u konkretnom slučaju došlo do prekoračenja istih.

  27. Siroti zandarm.On uopste ne shvata zbog cega je otpusten.Objasnicu.Pre izvesnog vremana sam imao psa kojeg sam mazio,pazio i odlicno hranio.Jednog dana je napao clanove domacinstva,a kad sam stigao kuci i mene.Posle toga je bio otpusten iz sluzbe.Treba biti prilicno glup i ne shvatati gde si u lancu ishrane u odnosu na gospodara sto se psu i ne moze zameriti.Zandarm je samo pas u rukama trenutne oligarhije kao i one pre ove sadasnje

  28. Omiljena Vučičeva mantra glasi , pustite da institucije rade svoj posao…. Kada se najzad jedna od tih institucja..udostoji da radi svoj posao on je odmah kažnjava..

  29. Plagijator zna sta je zakonit otkaz. Da umres od sramote dok gledas budalu. Podrska zandarmu. Bices ti komadant zandarmerije. Samo izdrzi.

  30. Ljudi kao ovaj su sramota za Žandarmeriju. A ovaj Boškić, ako i nije fašista kao što tvrdi da nije, svakako nije ni normalan kad brani tabadžije i nitkove.

  31. Obradović ovde pozira jer se prosto divi nasilniku. On bi to isto radio da je bio na njegovom mestu, možda još žešće.Možda se ne bi zaustavio samo na tome. Strahota od „čoveka“.

  32. To sto je pripadnik MUP-a ili zandarmerije ne daje mu za pravo da isprebija nikoga bez konkretnog razloga.Kao sto kaze,ni sam nije siguran kako je incident poceo.Sankcionisanje je opravdano.

  33. Sta cete jis da izmislite i nakacite, sada se odjednom kao pojavljuju ljudi koji dobijaju otkaz zbog Vucica.. Ma dajte molim vas

  34. Nasilničko ponašanje i zloupotreba uniforme su kažnjivi u svim normalnim zemljama i odluka o otkazu je sasvim ispravna i zakonita.

  35. Očigledno je mislio da to što je odlikovan znači i da može da radi šta hoće i da prebija bez ikakvog osnova koga hoće.E pa postoji zakon za sve i takvima i nije mesto u službi.

  36. Pa prijatelju to sto si nosio uniformu nije znacilo da mozes da prebijas neduzne gradjane .A kako vidim imas dobrog branioca advokata budaletinu Obradovica.On ce te dobro posavetovati kako da dodatno upropastis sebe.

  37. A sad svi clanovi zandarmerije,u znak podrske kolegama,da vise ne rade svoj posao…strajk!!!!

  38. Da li je odlikovanje opravdanje za prebijanje ljudi? Da li ako neko ima oldicje znaci da moze da bije koga hoce? Nasilnik je nasilnik i treba da odgovara za to sto je uradio. A ovi sto ga podrzavaju su isti kao i on. .

  39. Mogu da vas mrze,devedeset posto građana je na vašoj strani !
    I Hrista su bezbožnici i lopovi osudili !

  40. Odavno koristim jedinicu „salambot“ (broj SNSolikih bot komentara u jedinici vremena) za količine bola koju neka tema nanosi vladajućoj sekti. Ovaj članak se visoko kotira: oko 10 salambotova! Takođe imam i jedinicu „šatrodemokrat“ za varijantu sa kvazi-demokratskim botovima. Samo takvi mi ostali vredni i pazite na holesterol: jeftine salame su prilično soljene, koja god ih sekt… partija sponzorisala 😉

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.