Glasan odjek lažne uzbune 1Foto: N1

Internet portalima i novinskim agencijama juče ujutru odjeknula je vest da je neko dojavio da je u podzemnoj garaži u novobeogradskom naselju Belvil podmetnuta eksplozivna naprava.

Kako se radilo o zgradi u kojoj su smeštene prostorije kompanije Er Srbija, većina redakcija je poslala novinarske ekipe na lice mesta. A onda se neko dosetio – tu bi negde trebalo da živi i premijer Vučić.

Neposredno po anonimnoj dojavi svi radnici Er Srbije i obližnje Unikredit banke su evakuisani iz zgrada.

– Oni obično izlaze na pauzu za ručak oko 12, ali sam računala da su iz nekog razloga krenuli ranije. Međutim, bilo mi je čudno što svi izlaze u isto vreme i tada su mi rekli da je neko javio da je postavljena bomba – kazala nam je žena koja živi u tom kraju.

Policajci su vrlo brzo zatvorili obruč oko garaže, zabranjujući prolaz svakome ko bi se uputio ka njima. Na licu mesta mogli su da se vide brojni policijski automobili, jedan vatrogasni kamion i jedno vozilo Parking servisa. Jedino što se juče oko podneva kretalo u novobeogradskom naselju Belvil bile su neproverene glasine. Poput jedne da je ispod parkiranog automobila pronađen sumnjiv paket. A onda su i one prestale.

Dva sata kasnije, na obodu zabranjene zone dvadesetak novinara je tumačilo pokrete tela uniformisanih lica u pokušaju da dođu do pouzdanih podataka. „Kakav način da provedeš dan“, sarkastičan je bio jedan kolega.

Znaci da je uzbuna bila lažna su se množili kako je vreme odmicalo. Radnici Er Srbije i Unikredit banke su se posle produžene pauze lenjim korakom vraćali na posao. Policajci su počeli da skidaju trake oko garaže. Jedni za drugim, parking su počela da napuštaju policijska vozila, vatrogasni kamion i vozilo Parking servisa. Pauk je vukao belog pežoa, što je podgrejalo glasine da je ispod tog automobila bilo nečeg sumnjivog. Pravi posao za policajce koji su obezbeđivali lice mesta, počeo je tek kada su vozila MUP otišla, a građani sa svih strana krenuli ka svojim automobilima. Kako očigledno još uvek nisu dobili naređenje da propuštaju ljude, morali su da se prepiru sa sve manje strpljivim građanima. Kada je naređenje stiglo, svi su odahnuli. Život u Belvilu se vratio u normalu.

 

Ćevapi za reklamu

Monotoniju grupe novinara koja je čekala da se nešto desi prekinula su dva konobara iz obližnjeg restorana. Oni su počastili gladne pripadnike sedme sile sa dve tacne hrane iz njihove kuhinje. Kako su naveli, to su učinili u znak zahvalnosti što je neko od medija u izveštaju sa lica mesta spomenuo i njihov restoran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari