Godišnjica okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu

Na današnji dan 1941. godine nemačke sile ušle su u Beograd

Ostavite komentar


  1. Nemacki napad na Jugoslaviju je bio direktna posledica vojnog puca 27 marta koga su napravili srpski oficiri (moram reci « budale ») i koji je imao snaznu podrsku Velike Britanije. Nazalost, imao je i podrsku dela srpskog naroda, na pr srpskog patrijarha Gavrila Dozica koji je blagoslovio državni udar rečima: „Noćašnji akt spasao je čast našeg naroda i države, pa zbog toga i mi možemo samo blagosloviti ovo delo.“

  2. Napad se nije zvao Strasni sud nego Poduhvat 25. Jugoslavija nije pod ogromnim pritiskom pristupila Trojnom paktu. Subverzija od 27. marta delo je britabsko-jevrejske tajne sluzbe koja je ciljano odvojila Srbe od prirodnog, veopolitickog saveznika sto je na kraju dovelo do katastrofe srpakog naroda koja traje i danas.

    1. Izvini,kada smo mi sa Nemcima bili prirodni saveznici,ako sam dobro shvatio.!A da ne govorim o genocidu koji su počinili.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.