Grad Zaječar nabavio još 15 podzemnih kontejnera 1Foto: M.S. / Danas

Javno komunalno – stambeno preduzeće “Zaječar”, izvršilo je nabavku 15 podzemnih kontejnera, od kojih će četiri biti ugrađena u ulici Narodne Republike i iza zgrada na Trgu Karađorđev venac.

Prema rečima nadležnih iz JKSP “Zaječar” podzemni kontejneri su nabavljeni u cilju poboljšanja komunalne higijene u gradskim naseljima sa stambenim jedinicama za kolektivno stanovanje.

“Od srede počela je ugradnja istih i to na dve lokacije – u ulici Narodne Republike i iza zgrada na Trgu Karađorđev venac. Na obe lokacije biće ugrađeno ukupno četiri podzemna kontejnera”, ističe za Danas Velibor Ristić, rukovodila sektora “Čistoća”.

Prema njegovim rečima te dve lokacije biće osposobljene za upotrebu u narednih desetak dana, dok će se sa ugradnjom ostalih nastaviti nakon pribavljanja tehničkih i ostalih uslova.

“Vrednost investicije u ovakvu vrstu kontejnera jeste blizu 12,5 miliona dinara sa PDV-om”, dodaje on.

Nebojša Božinović, direktor JKSP “Zaječar” kazao je za Danas da su započeli radove na ugradnji prvih od 15 podzemnih kontejnera koja su nabavili, a po planu dogovorenom sa Gradskom upravom Zaječar.

Podsećamo, grad Zaječar je prošle godine kupio 17 podzemnih kontejnera koji su ugrađeni u naseljima “Kraljevica” i “Brković Crni”, što je prema njihovim rečima, izuzetno pospešilo ekološku sliku ova dva dela grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari