Građani Prokuplja glasaju za najbolje idejno rešenje uređenja Trga topličkih junaka 1Foto: N1

Građani Prokuplja imaće prilike da glasaju za najbolje urbanističko arhitektonsko rešenje uređenja Trga topličkih junaka, saopštili su danas iz kabineta gradonačelnika.

Kako su naglasili, u prokupačkoj Galeriji „Boža Ilić“ biće izloženo svih 12 radova prispelih na konkurs, a građani će imati prilike da ih razgledaju i da glasaju za jedno od tri prvo nagrađena na konkursu za uređenje centralnog gradskog trga.

Idejna rešenja biće izložena u formi plakata u boji, dimenzija 100 puta 70 centimetara, a neka će pratiti i makete.

„Građani glasaju na glasačkim listićima zaokruživanjem rednog broja jedan, dva ili tri i svoj glasački listić ubacuju u glasačku kutiju postavljenu u galeriji, a mogu da glasaju samo Prokupčani, pa će im za glasanje biti potrebna i lična karta“, kazali su agenciji Beta u lokalnoj samoupravi.

Kako je naglašeno, ovo je neophodno da bi se dobilo i mišljenje građana o tome koje je idejno rešenje najprihvatljivije za uređenje centralnog prokupačkog trga.

Na konkursu je pobedilo idejno rešenje „Termoprojekta“ d.o.o iz Beograda i dobilo prvu nagradu u vrednosti od 800.000 dinara, drugu nagradu i 100.000 dinara dobio je Stefan Nikolić iz Beograda, a treću, u iznosu 90.000 dinara, Milan Radovanović iz Prokuplja.

Izložbu će svečano otvoriti gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović u sredu, 29. septembra, a radovi će biti izloženi do 20. oktobra do kada će moći i da se glasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari