Grejna sezona u Užicu počeće 15. oktobra 1Foto: Nenad Kovačević

„Grejna sezona u Užicu neće kasniti i počeće 15. oktobra, kako je to predviđeno gradskom odlukom“, izjavio je za Danas Branko Filipović, direktor užičke toplane.

„Držimo se gradske odluke i grejna sezona počeće sutra ali, ako vanjska temperatura bude viša od 12 stepeni, sistem nećemo pokreti zbog uštede energenata“, kazao je za Danas Branko Filipović, direktor JKP Gradska toplana.

S druge strane, dodao je, „kako su jutra u Užicu hladna, grejanja će, najverovatnije, biti u jutarnim časovima, ali će se, u zavisnisti od vanjskih temperatura, isključivati tokom dana“.

Užička toplana je nedavno zatražila poskupljenje te usluge za skoro 18 odsto, zbog kako je Filipović rekao, poskupljenja svih energenata, ali Gradsko veće o tome se još uvek nije izjasnilo.

Nedavno je to preduzeće dobilo subvenciju od 10 miliona dinara iz gradskog budžeta, a kako Filipović objašnjava, „ukoliko zahtev za poskupljenje ne bude odobren, toplana očekuje novu subvenciju“.

On je dodao da je užička toplana rezervisala u Robnim rezervama 700 tona mazuta, ukoliko se, kako je objasnio „dogode poremećaji na tržištu energenata ili ako Gradska topana bude imala problema sa likvidnošću u slučaju drastičnog poskupljenja energenata“.

Od 12 kotlarnica tog preduzeća, devet koriste gas i imaju mogućnost da koriste mazut, dve pelet i jedna koristi mazut.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari