Danica Grujičić objavila nove informacije o povređenima u pucnjavama u školi na Vračaru i kod Mladenovca 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da su dve devojke koje su ranjene kod Mladenovca i Smedereva u kritičnom stanju, a vitalno je ugrožena i devojčica povređena u napadu u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Ona je za Radio televiziju Srbije rekla da su životno ugožene devojke koje su u napadu kod Mladenovca i Smedereva zadobile povrede glave, odnsono stomaka, kao i devojčica iz Beograda koja takođe ima neurohirurške povrede.

„Ona je u jako teškom stanju, čini se sve što se može, urađena je dekompresija ono što se moglo, dva iskusna neurohirurga su bila tamo. I dalje činimo sve“, rekla je Grujičić govoreći o devojčici ranjenoj u OŠ „Vladislav Ribnikar“, koja je na lečenju na Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Prema njenim rečima, osim onih koji su u napadima u Beogradu i kod Mladenovca i Smedereva imali lakše povrede i već pušteni kući, sve ostale pacijente verovatno očekuje bar po još jedna hirurška intervencija.

U OŠ „Vladislav Ribnikar“ 13-godišnji učenik K.K. osumnjičen da je 3. maja usmrtio osmoro učenika i radnika školskog obezbeđenja i ranio šestoro đaka i nastavnicu, dok je dan kasnije u okolini Mladenovca i Smedereva 21-godišnji U.B. osmunjičen za ubistvo osam osoba i 14 ranjavanja.

Sve vesti u vezi sa tragedijama koje su se desile na Vračaru i kod Mladenovca pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari