Grupa "Novinarke protiv nasilja": Zaštititi novinarke izložene jeftinim seksističkim provokacijama 1Foto: EPA-EFE/ JENS SCHLUETER

Grupa „Novinarke protiv nasilja“ saopštila je da se pridružuje apelima Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, udruženja novinara i svih ostalih organizacija i pojedinaca da državne institucije i javnost zaštite novinarke izložene jeftinim seksističkim provokacijama Dragana J. Vučićevića i drugih aktera na medijskoj i političkoj sceni.

„Vlasnik i urednik tabloida „Informer“ godinama u svom mediju i na Tviter profilu seje seksističke uvrede na račun novinarki čije mu izveštavanje nije po volji. Poslednja u nizu njegovih meta je novinarka N1 Žaklina Tatalović, čije fotografije uporno objavljuje vređajući njen fizički izgled, a nedavno je „obnovio“ praksu napada na novinarku Tamaru Skrozzu. Vučićevićev obrazac vređanja žena je uvek isti: fokusiran na fizički izgled ili seksualni život njegovih meta“, navodi u saopštenju Grupa Novinarke protiv nasilja.

Ona je izrazila solidarnost sa svim novinarkama i svim ženama koje se nađu na ovakvom udaru i poručuje da su članice Grupe spremne da pruze svaku vrstu podrške onima koje trpe ovakvu vrstu nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari