I Putin odlikovao Vulina, uručen mu je Orden prijateljstva, tvrdi Pokret socijalista 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pokret socijalista saopštio je danas da je predsednika te partije Aleksandra Vulina odlikovao i predsednik Rusije Vladimir Putin, nakon informacije da je Vulin dobio orden Federalne bezbednosne službe Rusije (FSB).

Vulin, doskorašnji direktor srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA), odlikovan je Ordenom prijateljstva za „veliki lični doprinos u razvoju i unapređenju saradnje BIA i Spoljne obaveštajne službe Rusije (SVR) u oblasti obezbeđivanja državne bezbednosti i zaštite nacionalnih interesa Srbije i Rusije“, navedeno je u saopštenju Pokreta socijalista.

Orden je u Moskvi, kako se navodi u saopštenju, Vulinu uručio direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, koji je naveo da je nagrada Vulinu „zaslužena ocena kontinuiranih napora usmerenih na sveobuhvatni razvoj rusko-srpskih odnosa i saradnju specijalnih službi Rusije i Srbije“.

„Ujedno je, Nariškin, istakao lično uvažavanje prema Aleksandra Vulinu kao istinskom srpskom patrioti i odgovornom rukovodiocu koji svom svojom snagom, znanjem i iskustvom predano služi državi Srbiji i svojoj službi“, dodaje se u saopštenju Pokreta socijalista.

Nariškin je, kako su naveli iz te partije, naglasio da „posvećenost cilju, visoke organizatorske veštine i čvrsta vera u ispravnost posla koji obavlja, omogućavaju Aleksandru Vulinu da se u složenim i ponekad dramatičnim uslovima međunarodne scene, uspešno i plodonosno suprotstavi savremenim izazovima i pretnjama u zajedničkom interesu srpskog i ruskog naroda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari