U Velikom Gradištu raspušten je Opštinski odbor SPS-a na osnovu odluke Predsedništva te stranke. Razlozi za raspuštanje odbora je njihova neaktivnost, nefunkcionisanje mesnih odbora, narušeni međusobni odnosi u stranci i nedisciplina troje odbornika, koji nisu ispoštovali dogovor vrha SPS i DS, i glasali za novu skupštinsku većinu u Velikom Gradištu.

SPS u Velikom Gradištu, do okončanja redovnih izbora koji treba da se održe do kraja godine, rukovodiće Privremeni odbor od 11 članova. Privremeni odbor SPS pored priprema redovne izborne Skupštine, radiće na animiranju mesnih odbora, obnovi partijskog članstva i eliminisanju propusta u radu koji su doprineli da do raspuštanja Odbora dođe.Za predsednika Privremenog odbora posravljen je Ratko Savić, privatni preduzetnik iz Velikog Gradišta.

-Glavni razlog što je raspušten naš odbpor je taj što su trojica naših odbornika, zarad nekih sopstvenih interesa, glasali, suprotno dogovoru na vrhu naših stranaka koji su potpisali naš predsednik Izvršnog odbora Branko Ružić i zamenik predsednika DS-a Dušan Petrović, da SPS, kao i na republičkom nivou, formira vladajuću koaliciju sa DS-om i u Velikom Gradištu. Oni to nisu ispoštovali i doprineli su da se formira nova vladajuća koalicija sa radikalima, Novom Srbijom, G17+ i GG“Za selo i grad-Dragan Milić“, rekao je poverenik SPS Ratko Savić i dodao da je tražio od njih da vrate odborničke mandate SPS, što oni nisu učinili, pozivajući se na odliku Ustavnog suda da mandati pripadaju odbornicima. „Štaviše, zbog toga sam dobio otvorene pretnje njihovih prijatelja da povedem računa šta radim i da više ne vršim ptitisak na odbornike, jer ću u suprotnom loše da prođem i da može svašta da mi se desi. Zbog tih pretnji ne osećam se sigurno i zatražiću od policije da me zaštite i preduzmu adekvatne mere protiv onih koji mi prete“, istakao je Savić.

Predsednik Okružnog odbora SPS Miroslav Filipović rekao je da je velikogradištanski primer jedinstven u Srbiji da partija koja perticipira u vlasti jedne opštine glasa protiv sopstvenog opstanka u njoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari