Predsedništvo, Pionirski park, ogradaFoto: Radenko Topalović/Danas

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji organizovaće sutra uveče, ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu, paljenje sveća za žrtve genocida u Srebrenici.

„Pozivamo vas da zajedno paljenjem sveća obeležimo 28. godišnjicu genocida u Srebrenici i iskažemo empatiju sa preživelima i porodicama žrtvama“, navela je Inicijativa mladih u saopštenju za javnost.

Dodali su da će, pored paljenja sveća, kroz umetničku instalaciju „Majčina marama“, simboličnim vezivanjem marame za maramu izraziti solidarnost sa ženama i majkama Srebrenice.

Instalacija „Majčina marama“, koju su kreirali Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa u saradnji sa Centrom za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnim centrom Srebrenica, posvećena je ženama koje su preživele genocid u Srebrenici i njihovoj borbi za privođenje pravdi odgovornih za genocid.

„Komemorativnom akcijom želimo da pošaljemo poruku o važnosti iskazivanja poštovanja prema žrtvama, kako delima tako i javnim govorom, jer se samo tako mogu stvoriti uslovi u kojima se ovakvi zločini više nikada neće ponoviti“, navela je Inicijatva mladih za ljudska prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari