Insajder TV: Postupci protiv Grčića i drugih funkcionera EPS-a još čekaju epilog 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/MO)

Postupci protiv bivšeg direktora EPS-a Milorada Grčića i drugih funkcionera tog preduzeća koji se vode po različitim krivičnim prijavama, do sada nisu dobili epilog, dok neke prijave „i dalje putuju od tužilaštva do tužilaštva“.

Kako navodi televizija Insajder, dve prijave je podneo EPS nakon sprovedene unutrašnje kontrole i to protiv zaposlenih, dok je rukovodioce u EPS-u prijavilo Ministarstvo energetike, a krivična prijava koja još „putuje među tužilaštvima“ je ona koju je podneo EPS, i to za incident u TENT-u.

„Prvo je prijava podneta tužilaštvu u Obrenovcu, koje ju je prosledilo Višem tužilaštvu u Beogradu da bi je ono prosledilo Tužilaštvu za organizovani kriminal. Tadašnje rukovodstvo EPS-a optužilo je zaposlene za sabotažu i jednu krivičnu prijavu, za požar u Sušari u Kolubari, podnelo tužilaštvu u Lazarevcu. Slučaj je praktično još na početku. Saslušani su osumnjičeni ali još ne i oni koji su prijavu i podneli“, navodi TV Insajder u saopštenju.

U odgovoru toj televiziji, Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu je navelo da će se „u nastavku postupka ispitati ovlašćeni predstavnik oštećenog preduzeća (koji se do sada nije odazivao na pozive Osnovnog javnog tužilaštva)“.

Insajder podseća da „svoj put još traži i krivična prijava koju je Ministarstvo energetike podnelo protiv rukovodioca u EPS-u Srđana Alimpijevića, i još tri osobe“.

„Prvo tužilaštvo u Beogradu dostavilo ju je na nadležnost Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva da bi je ono prosledilo Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je u avgustu međutim krivičnu prijavu ministarstva vratilo Višem koje o njoj i dalje razmatra“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari