Irena Živković: SNS u istočnoj Srbiji ima najslabiji rezultat u Boru 1Foto: Privatna arhiva

“Uz svu izbornu krađu, SNS u istočnoj Srbiji ima najslabiji rezultat u Boru. Srpska napredna stranka je osvojila u gradu bakra 45,48 odsto, a Koalicija “Srbija protiv nasilja” 26,55 odsto, u brojevima je ta razlika samo u  4.344 glasova”, istakla je predsednica GrO “Stranke slobode i pravde” u Boru, Irena Živković.

Prema njenim rečima, ovo je Pirova pobeda jer je većina Borana “nažalost samo na društvenim mrežama, mogla da vidi slike i snimke izborne krađe i to će se svakako odraziti na predstojeće lokalne izbore u Boru”.

“Ljudi koji su glasali za Srbiju protiv nasilja na biračkim mestima Metalurg, 3. Oktobar, Mašinska škola, Napredak i Gimnazija treba da znaju da su odneli i pobedu. Sela Slatina, Mali Krivelj i Gornjane su takođe dobra vest jer je razlika bila izuzetno mala, negde i oko 15 glasova. Borani treba da znaju da nije pobedila Srpska napredna stranka nego Aleksandar Vučić koji je, umesto parlamentarne, vodio predsedničku kampanju i da njihov odbor u Boru po svim parametrima ima sve slabiju podršku građana”, ističe Irena Živković.

Ona se zahvalila svima koji su iskoristili svoje biračko pravo,kao i onima koji su glasali za Srbiju protiv nasilja.

“Da se zahvalim našim kontrolorima koji su odgovorno i celodnevno obavljali svoj posao i naročitu zahvalnost dugujem članovima Stranke slobode i pravde u Boru koji su od otvaranja birališta, pa do kraja dana bili na terenu i čak ulazili u situacije na ivici incidenata da bi odbranili izbornu volju svojih sugrađana, za šta im je bila potrebna velika hrabrost. Na sledećim lokalnim izborima u Boru Borani će reći šta misle o tome što ih je SNS, na čelu sa gradonačelnikom, ucenjivala i potkradala”, zaključila je ona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari