Ispovest Jovane iz Surdulice da je bila "SNS bot" šokirala građane juga Srbije 1Foto: N1

Priznanje Jovane Brajović iz Surdulice da je po nalogu dvojice državnih funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) iz tog mesta radila kao bot naprednjaka da bi dobila posao u delu preduzeća Vlasinskih elektrana – „Đerdap usluge“, koju je objavila TV N1, šokirala je javnost na jugu Srbije.

Brajovićeva je priznala da je morala da se „putem društvenih mreža obračunava sa aktuelnim ministrom u Vladi Srbije iz redova SPS i njenim sugrađaninom Novicom Tončevim, kao i sa predsednicom surduličke opštine dr Aleksandrom Popović, takođe, članicom socijalista“.

„Žao mi je zbog toga i osećam se jako loše“, rekla je, u svojoj ispovesti za N1, ova samohrana majka koja je iznela i detalje o mobingu koji je nad njom u komunikaciji putem mobilnog telefona, vršio Boban Petrović, akuelni direktor Vlasinskih hidroelektrana, koje radi u okviru JP Đerdap sa sedištem u Kladovu. Tokom jučerašnjeg dana Jovana Brajović nije bila spremna za razgovor za Danas.

Kako za Danas navodi novinarka N1 Gordana Bjeletić, narednih dana se očekuju konkretni potezi iz JP Đerdap vezi sa Jovaninom prijavom za mobing „o kojoj je ona tek posle duže od dva meseca dobila odgovor da će biti pokrenut određeni postupak u skladu sa njenim navodima iz prijave protiv direktora Petrovića“.

Ispovest Jovane iz Surdulice da je bila "SNS bot" šokirala građane juga Srbije 2
foto: Srđan Stevanović /Starsport

U Surdulici, varoši gde mnogi građani nemaju kablovski prijem N1 televizije, ispovest njihove sugrađanke odjeknula je kao bomba. Za neke to je iznenađenje, ali za one koji bolje poznaju tamošnje političke prilike, gde godinama traje tihi rat između pristalica Tončeva i naprednjaka, i nije.

Po navodima koje je novinar Danasa dobio u razgovoru sa građanima Surdulice, glavni kreator „botovskog projekta u rušenju male Moskve“, je bliski prijatelj Aleksandra Vučića i aktuelni državni sekretar Dragan Stevanović Boske.

Stevanović je, kako se može čuti „glavni politički komesar za sva kadrovska pitanja južno od Niša“.

„Po direktivi ovog bivšeg radikala koji je bio poznat po svojim rasističkim izjavama kao poslanik SRS u Skupštini Srbije protiv bugarske nacionalne manjine zavrbovana je i Jovana. Ona je brutalno iskorišćena i zloupotrebljena od strane naprednjaka kao samohrana majka, kako bi se obrušila, ni kriva ni dužna, na Tončeva i predsednicu opštine doktoricu Popović“, kaže za Danas član SPS iz Surdulice, koji je „u ovom trenutku želeo da ostane anoniman“.

Dragan Stevanović Boske, koga u Surdulici karakterišu kao „konobara“, tokom današnjeg dana nije odgovarao na pozive i poruke novinara Danasa. Prostorije Opštinskog odbora SNS u Surdulici su zatvorene iako se nalaze u centru grada.

„Hrabro je što je priznala, a znate onu narodnu ‘ko prizna, pola mu se prašta’. Čula sam njene reči gde je i njeno maloletno dete govorilo: ‘Mama nemoj to da radiš, znaju ko to piše sa lažnog profila’. Sunovrat je veliki i ovo je vrlo opasna društvena tendencija jedne partije. U Surdulici je to posebno vidljivo, jer naprednjaci na čelu sa Bosketom godinama pokušavaju da sa vlasti uklone socijalistu Tončeva. U tom ratu ne biraju se sredstva i regrutuju se svi mogući potencijali mržnje“, kaže za Danas Dragana S.

Inženjer mašinstva Boban Petrović, koji se nalazi na mestu direktora Vlasinskih hidroelektrana u poslednjih deset godina u Surdulici slovi za čoveka koji radi po nalogu Vučićeve „desne ruke“ za jug Srbije Dragana Stevanovića Bosketa.

Na osnovu svojih političkih ambicija koje nisu male Petrović je već godinama i na mestu predsednika Upravnog odbora Kompanije Simpo iz Vranja.

Iz direkcije JP Đerdap, u okviru koga posluju i Vlasinske hidroelektrane, na čijem je čelu Petrović u mejlu dostavljenom Jovani Brajović naveli su da će „pokrenuti postupak po njenoj prijavi za mobing“.

Brajovićeva je ranije pismenim putem obavestila i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tražeći od njega „zaštitu i sprečavanje daljeg mobinga kroz poruke kojoj je njoj slao putem društvenih mreža direktor Petrović“.

„Veliki igrači će se dogovoriti. Kada vam ovo kažem, mislim na Bosketa iz SNS i socijalistu Tončeva. Njihova netrpeljivost je prisutna godinama, ali to amortizuju Vučić i Dačić. U takvoj situaciji stradaju oni sitni igrači, u krupnom ratu koji tinja ovde u Surdulici godinama. To se vidi i po tome, u kom kafiću sede pristaše Tončeva, a u kom oni koji su pristalice naprednjaka“, navodi za Danas Jovan T.

Prema dostupnim informacijama, Surdulica od dolaska Aleksandra Vučića na vlast i formiranja SNS, je podeljen grad. Novica Tončev, bliski saradnik Ivice Dačića sa svojim rođenim bratom Ivicom svih ovih godina i u poslednja dva ciklusa lokalnih izbora uspevao je da pobedi naprednjake žestoko se politički sukobljavajući sa naprednjacima Dragana Stevanovića Bosketa.

Otuda je i primetno i mimo javnog istupa Jovane Brajović, da i na jednoj i na drugoj strani postoje botovi na društvenim mrežama koji šire strahovitu mržnju i govor netolerancije koji i u jednom gradiću sa manje od dvadeset hiljada stanovnika dovodi do velikih ljudskih podela i širenja međusobne mržnje.

Surdulica je grad u kome žive, pored Srba, Romi i Bugari, ali aktuelno sada postoje samo botovi naprednjaka i socijalista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari