Ispraćeni pripadnici Kopnene vojske VS u mirovnu misiji u Liban 1Foto: Ministarstvo odbrane RS

Jedna pešadijska četa kao i vod za zaštitu mirovnih snaga koji sačinjava 175 pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske Srbije danas je na svečanosti u vranjskoj kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ ispraćen u mirovnu misiju u Republiku Liban koja će trajati šest meseci.

Svečanosti predaje zastave prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, komandat Kopnene vojske general Milosav Simović kao i rodbina vojnika.

Pripadnici kopnene vojske VS u mirovnoj operaciji u Republici Liban biće u sastavu španskog i italijanskog kontingenta „plavih šlemova“.

Vulin je vojnicima, u pratnji načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju, rekao da odlaze u zemlju koja je rastrazana sukobima, mržnjom, u kojoj se prelamaju interesi velikih i moćnih.

Malo je naroda koji razumeju koliko vredi mir, kao što razume srpski narod. Zato, tamo gde idete idete noseći znanje i svest o tome da je mir vredan i dragocen i da ste u stanju da ga sačuvate, poručio je Vulin.

Ljudi, kojima ćete čuvati mir moraju da vam veruju. Vaši prethodnici su se izborili za poverenje i poštovanje, a na vama je da to očuvate i da kada se vi budete vraćali ostavite isto poverenje i isto poštovanje, istakao je on.

Vaš zadatak je da čuvate mir, ali i da čestito i slavno ime Srbije proneste i tamo i da zastave koje ćete poneti vratite ovenčane slavom i čašću, naglasio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je predao državne zastave komandiru pešadijske čete majoru Bojanu Stojanoviću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Bojanu Paunoviću.

U misiju UNIFIL, u okviru 12. rotacije, biće upućeno 175 pripadnika Vojske Srbije, koji će u narednih šest meseci, čuvati mir u okviru te multinacionalne operacije Ujedinjenih nacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari